jelena milošević foto privatna arhivaJelena Milošević: Foto privatna arhiva

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević izjavila je danas da ne vidi benefit od podnošenja ostavki na poslanička mesta i „prepuštanja cele države Srpskoj naprednoj stranci (SNS)“.

Milošević je, u intervjuu za Novu, rekla da bi, ukoliko 65 poslanika liste „Srbija protiv nasilja“ (čiji je SSP deo), podnese ostavke, SNS-u pripala većina tih mandata.

„Ne vidim šta dobro donosi da imamo jednopartijski sistem, to smo već imali. Mi smo bojkotovali izbore 2020. godine, opozicija je bila na ulici, a oni su mogli da rade šta-god požele“, dodala je ona.

Ocenila je da je bitno da opozicija bude u Skupštini Srbije da bi znala šta vlast radi, kako se ne bi usvajali „nakaradni zakoni“ i kako bi se, ako ništa drugo, alarmirali građani.

„Da li su izbori bili pošteni? Nisu. Da li su izbori pokradeni? Jesu, ali sada je procena na nivou koalicije i cele opozicije da li u tu borbu ući kroz institucije ili izaći i boriti se na ulici. Iskreno, ja ne vidim zašto jedan vid borbe isključuje drugi, ali odluku će doneti cela koalicija“, navela je Milošević.

Upitana o štrajku glađu više opozicionara (zbog izbornih nepravilnosti), među kojima je i ona bila, Milošević je navela da čvrsto veruje da su time uspeli da alarmiraju i domaću i međunarodnu javnost.

„Štrajk glađu opozicionara u Srbiji bila je vest u gotovo svim svetskim medijima, dolazili su novinari Rojtersa, Bi-Bi-Sija, i mnogi drugi… Smatram da jesmo uspeli makar da pokažemo da ne može tako i da postoje ljudi koji će se na sve načine boriti da Srbija bude normalna zemlja. Jer, ovo što smo videli u Srbiji 17. decembra nije normalno“, kazala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari