Jeremić: Ako u Crnoj Gori prođe zakon protiv SPC, to će se dogoditi i na KiM

Ostavite komentar


  1. Gospodine Jeremiću, poštuj svoje poreklo, nemoj se ulizivati nacionalistima. Budi ono što jesi i ponašaj se kako su te odgajili čestiti ljudi. Ljudi bez mrlje, a imali su mnogo „šansi“ za to.

    1. e to se zove mediska blokada. Zasto su srpski mediji nedovoljno aktivniii za ono sto se dogada u CG. To jednostavno nije normalno.

  2. Zar ne smemo da budem pošteni i reći istinu: Crnogorska pravoslavna crtkva je bila autokefalna dok nije prisilno ukinuta njena samostalnost od strane Kralja Aleksandra i njegove kamarile u civilu i u Srpskoj crkvi?! Oni koji se predstavljaju da su Srbi neka imaju svoje crkve u Crnogoj Gori, no ne baš sve kako to hoće Anfilokije. Suprotno mišljenje od ovog je ono isto što je zastupao ludi Milišević i njegova kamarila za Jugoslaviju. Oni političari koji brane neisitnu treda da se presele u Crnu Goru, gde će obući unofomu i sa oužjem u ruke za da ubijaju dok ne budu ubijeni od svoje rođene braće – Crnogoraca.

    1. Crnogorska pravoslavna crkva(CPC) je osnovana početkom 90-ih i nema nikakvih dodirnih tačaka sa mitropolijom cetinjskom, koja je osnovana nakon što je carigradski patrijarh uz pomoć Turaka ukinuo Pećku patrijaršiju(1766). S’obzirom da je u to vreme imala autonomiju u okviru Otomanske imperije, Crna Gora, njeni vladari i narod su na temeljima Pećke patrijaršije osnovali mitropoliju cetinjsku, srpsku crkvu. Nešto ranije osnovana je mitropolija karlovačka, koja je okupljala srpski narod iz Austrougarske. Beogradska, Cetinjska, Karlovačka, Dalmatinska i ostale srpske mitropolije su se 1920-e godine, nakon stvaranja SHS, ujedinile u jednu crkvu srpsku pravoslavnu crkvu.

  3. Ala su svi skočili da brane imovinu SPC, od koje nema ništa korisno. Gde su svi ovi bili kada se otcepljivala ili kada su uvodili izmišljeni crnogorski jezik?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.