Jeremić: Ako „završi“ sa Kosovom, Vučić će zacementirati vlast

Predsednik Narodne stranke o sednici o KiM, predsedniku Srbije, opoziciji...

Ostavite komentar


  1. Ne tako davno demokrate su nišlije uveravale da su zacemetirane na vlasti i da će narednih dvadeset godina biti nesmenjivi, obzirom na uzurpaciju medija i svega ostalog. U vašem mandatu ukunili su uključenje gledalaca na NTV, jer je jedan od gledalaca u poslepodnevnoj emisiji izjavio da Niš nikada glupljeg gradonačelnika nije imao. Potsetiću vas da nam je Beograd postavljao svoje milljenike da upravljaju gradom i profitabilne gradske firme pretvore u gubitaše. Beograd i sada postavlja svoje miljenike, gradska preduzeća su i dalje u problemu, a nišlije nezadovoljnije nego ikad. Razreši li AV kosovski čvor na loš način, a nisam sigurna da ima kapacitet za bilo šta korisno, smeniće ga njegovi glasači bojkom izbora, baš kao što su DS sklonili njeni simpatizeri, pa su beogradski miljenici, u dobrom procentu, od demokrata postali napredni. Beli šator nije imao zapažen uspeh u Nišu, problem je što nišlije pamte kako su nam beograđani upravljali gradom i ne žele da podrže istrošene političare. Kada beograđani shvate da je svima, sem njima, bitna decentralizacija i novi izborni zakoni, kao i sklanjanje onih koji su nam ostali u lošem sećanje, tada će SzS moći da računa na izlazak apstinenata na birališta.

    1. Beograđani upravljali Nišem…čim su se iz Niša doselili u Beograd.. čisto pošto vidim da se beograđani neki opaki apsolutisti koji otimaju od ostatka Srbije… Čisto za informaciju onih koji nisu iz BG.. Kad prošetaš ulicom možeš čuti da je svaki deseti prolaznik beograđanin, svi ostali, sudeći po naglasku, nisu. Tako da vas molim recite svojim sugrađanima koji su sada preplavili Beograd, i zaposlili se po opštinama, i stranačkim pozicijama, da promene nešto, da prestanu da ruše i prepravljaju naš grad, jer od kad su svi koji su se doselili ovde baš je postala gužva, i dosta je loše.

      1. Potpisujem sve rečeno. Samo u mojoj zgradi sa 27 stanova 25 su razne Nišlije, Valjevci, Užičani i ostala južna Srbija. Samo moj i još jedan stan su rođeni Beograđani. Ne bi to bio problem da mogu da prođem hodnikom od potpećenih cipela na otiračima i mirisa paprike kroz odškrinuta vrata.
        Palanački mentalitet dovukao se u Beograd uveliko, a oni koji još nisu pristigli gađaju se na Beograd iz petnih žila.

        1. govori inkubator novokompovane muzike i delilac nacionalnih frekvencija. Nije Niš imao ni jednu televiziju dobru za nacionalnu frekvenciju? Novi Sad? Kragujevac? Pošteno, nismo dorasli vašem Pinku, Hepiju, Studiju B, splavarskom mentalitetu. Sve je u vašim rukama, hvalite se znanjem, a projektovanje CIP dobija bez tendera i ako je Zakon o javnim nabavkama jasan i ne dozvoljava da projektantske i urbanističke kuće dobijaju poslove uz sedeljku i kaficu. Klizeći potporni zid je dovoljan dokaz da treba zakatančiti vaš arhitektonsko građevinski faks. Znaci zamotani u kese za otpad su još bolji dokaz da treba zakatančiti saobraćajni faks, ali vi ne vidite šta radite, od mržnje niste u stanju da shvatite da ste uzurpirali sve i da ste primorali ljude iz manjih gradova i sa sela da presele u Beograd i trpe vašu mržnju. Ne možete da poreknete da je sve u vašim šakama, kao što ne možete da poreknete da smo najneperspektivnija država na evropskom kontinentu, a to nismo zbog odluka koje se donose na Staroj planini, u Dimitrovgradu, Pirotu, Vranju, Zaječaru, Somboru…nego zbog vas koji nam krojite zakone i usvajate ih u parlamentu u kome imate nesrazmerno visok broj poslanika u odnosu na broj stanovnika Beograda. Ne čujem da su Beograđani za decentralizaciju i promenu izbornog sistema. Prepišite od slovenaca njihov model, ali vama ne bi odgovaralo da mi imamo pravo izbora, jer onda ne možete da držite šapu nad svime.

      2. primorava ljude da se sele u BG, a vi nikako da ukapirate kolika je vaša odgovornost, a i mržnja prema svima koji nisu beograđani. Zašto je privatizovana uspešna DIN i centrala prebačena u BG? Zašto ste nam oteli aerodrom i oterali uspešno rukovodstvo? Zašto su seljene još u vreme socijalizam uspešne fabrike EI u Beograd? Šta će nama 150 agencija kada Nemačka ima više od deset puta manje? Nije problem u vama?

        1. A zašto ste „vi“ dozvolili da vam „mi“ Beograđani otmemo aerodrom i oteramo uspešno rukovdstvo? Zašto ste onako mlako i metiljavo „protestovali“? Gde ste tada bili? Šta ste očekivali, da „mi“ Beograđani protestujemo umesto vas što vam „mi“ Beograđani otimamo aerodrom?! Možda zato danas nešto ne čujem vas Nišlije da prostestujete što se ne objavljuje sadržaj koncesionog ugovora za beogradski aerodrom., da vidimo kako i za koliko smo „mi“ Beograđani nasankani i prevareni. A trebalo bi da protestujete jer ste zbog toga i „vi“ Nišlije „dobili“ namerno ubogaljen aerodrom.
          A, da, naravno, Srbinu je za sve loše što mu se događa uvek neko drugi kriv jer ga velika i teška vlastita pozadina sprečava da se digne i nešto sam uradi. Već standardno su mu za sve krivi Zapad i Amerika, a sada kao dežurni krivci nisu loši ni Beograđani i njihova „mržnja prema svima koji nisu Beograđani“. Zašto da ne, bar su tu pri ruci i dok se Nebeograđani ujedaju s Beograđanima (i obratno) lopurde na vlasti mirno, neometano i do gole kože pljačkaju i jedne i druge!

          1. Tako je, Srbi, posvadjajte se. Udri na beogradjane, u dri na nebeogradjane, poubijajte se, jer to politicari i zele, da vas zavade, naprave na budale i ostave da se bikete, dok oni mogu na miru da kraduckaju. Udri.

          2. po kome smo glasali 2004.godine, otele su nam demokrate i DSSovci u kratkotrajnoj koaliciji. Par dana nakon 5.oktobra radikali su uneli zakon u parlament po kome ne možemo da direktno biramo poslanike. Niš ima sedam puta manje stanovnika od Beograda. Nemamo nikakvu moć, zavisimo od dobre volje građana glavnog grada uvaljenih u javnoj upravi. Kao što nismo uspeli da sačuvamo DIN, nismo uspeli ni aerodrom da sačuvamo, jer nas niko ni ne pita šta želimo, referendum ne postoji ni za šta. Nama čelnici beogradskih stranaka SNS/DS, sve jedno je, postavljaju ljude koji će glasati onako kako im nalože. Zatvorene liste, sa zacementiranim redosledom poslanika/odbornika, prave se u kancelariji u Beogradu. Ni sa kim se mi ne udružujemo, naprotiv, naša deca odlaze iz Srbije. Nije problem samo u naprednjacima, ni demokrate na prolazno mesto mesto nisu stavile poslanika koji ima veću podršku sugrađana, nego su stavili onog nišliju koji je nakon jednog mandata u gradonačelničkoj fotelji izgubio izbore od kandidata strančice koja je dobila dva ili tri odbornikčka mandata. Mi postojimo samo da plaćamo porez.

  2. Svi koji su iskreno za EU već su otisli u EU. Oni koji jos nisu rade na tome.
    Ostali iovako nisu za EU već za majku Rusiju..
    Tako da, ce Vucic vladati do kraja zivota. Slobodno ga mozete proglasiti za Kralja sa naslednom dinastijom. Vec je sam rekao da mu sin nece nastaviti skolu. Pa eto mu uhlebljenja. Princ od Srbije.

  3. Ako crni djavo razresi kosovski cvor pomerice nas ka miru i Evropi. Ako pri tom uspe da nam odvoji deo teritorije, idealno. Price o nekalvom mirnom sazivotu koje prodaje opozicija nisu samo lagarije zarad vlasti nevo su i izuzetno stetne
    Mene da citiram kineze ne zanima da li je predsednik crn ili ridj, vec da li ce to da resi, tj. ulovi misa.

  4. Dobro, i? Ako skine taj kamen sa vrata možda i treba da bude zacementiran. Pa onda da to tu upregne u „arbajt maht fraj“. Nema više džabe struja, džabe voda, džabe grejanje, džabe „plata“ , džabe sve, dok svi tu po ceo dan šilje… i iživljavaju se. I onda možda za koju deceniju i tu bude Singapur.

    Šta njima fali? Nemaju baš neku demokratiju i slobodu štampe, zabranjeni štrajkovi, zabranjena javna okupljanja više od pet lica (u svrhe nekakvog bunjenja ne generalno) , cepanje zbog svakog anticivilizacijskog čina kao što je pljuvanje po ulici, ali su za nekoliko decenija postigli da od rupe koja je bila gora nego to tu, i gde je postojao religijski fundamentalizam i religijski terorizam budu među prvih pet – deset zemalja na svetu po svemu, da imaju međunacionalnu i međureligijsku toleranciju kakvu niko na svetu ne može da shvati, a kamo li da kopira.

    Škole, pravni sistem, red, čistoća (imaju oko 56,000 čistača ulica u državnoj agenciji za čišćenje + privatne firme i dobrovoljci) civilizacija bato. A kako su za nekoliko decenija od rupe postali vrh čovečanstva? Pa kao i svi – nemilosrdnim mamuzanjem onih koji neće da se uljude. Tako i treba.

    U Londonu su kad su umesto fijakera uvedeni gradski autobusi imali na stanicama ljude koji su motkama sprečavali marvu da se gura kao stoka. Tako se to radi. To i vučić treba da radi, tj kad izbaci to kosovo već jednom sa TVa, iz štampe i iz klozeta, pa se zacementira. To je dobro.

    1. Рекла бих и ја теби нешто, Баби, да ме Данс не упозорава да сам то већ рекла.

  5. Poslanici „Narodne stranke“ nikada nisu dobili mandat na izborima. Jedna poslanica je bivši visoki funkcioner SPS, drugi bivša predsednica DSS, treći je sa liste Boris Tadić-LDP-LSV-SDS. Činjenica da su ove tri ideološki različite političke pojave našle uhlebljenje na istom mestu najviše govori o „Narodnoj stranci“. Preletača je oduvek bilo. Kako god, ja da sam na mestu VJ, ja se ne bih dičio ovakvim poslanicima…

  6. Sramota je za Jeremića da kaže za predsednika države „…prostačko delovanje…“ , jer to je neistina, koja govori o karakteru Jeremića. Istine radi, morao bi da prizna da Vučić ima uvek birane reči i da je njegovo obrazovanje i ponašanje na nivou normalnog i kulturnog čoveka.. Što se prostakluka tiče, tu su lideri opozicije nepobedivi.

  7. А што је теби, Баби, ондак толко стало до Вучића и цементирања његове власти ако није због (признања) Косова. Рекао си уствари да нама више треба Вучић Косову него Косову признање. Ако си латентни вучићевац, то је твоја ствар. И Дневи лист Данас је у том слислу провучићевски, па шта. Него мени се нешто чини да нам ти и не пишеш из Сингапура, него из Грделице.

  8. Pokojni gosn. Pantelija je sve bio u pravu i lepo to sročio u testamentu. Samo umesto reči “deco” zameniti sa “politicari”.

  9. Jeremic nije u pravu.Kada Vucic „zavrsi“ sa tzv Kosovom nece biti kao sto se misli.Narod ce biti rasterecen razmisljanja o KiM i okrenuce se drugim razmisljanjima a to su odnosi i situacija u Srbiji.Ako opozicija uopste razmislja trebalo bi da vidi da je tu dobra sansa da se insistira na resenju problema koji su sada zamaskirani tzv Kosovom.i problemima oko toga.

  10. Da se izvrsi decentralizacija i da se Beogradu oduzmu okolne opstine,najpre Lazarevac i Obrenovac pa neka ih onda. Sve se gura iz Srbije u Beograd i onda mi pametuju.

  11. Dajte bre ovom Jeremicu makar mrvu vlasti, prvo da ne kuka vise, a drugo da nas sa njegovom spoljnom politikom, Jarinjem, Brnjakom i balvanima zakopa jos dublje.

  12. Imao sam neka ocekivanja da ce AV skoro sici ali nesto sam sve manje optimista da ce skoro biti,jedino ako ga zapad otera od opozicije slaba vajda.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.