Jeremić: Biće drugog kruga 1

„Ako se vlast opredeli da predsednički izbori budu 2. aprila, time šalje
poruku da neće biti drugog kruga, jer su uvereni da pobeđuju.

Prevariće se – biće drugog kruga. Nema načina, čak ni uz krađu koji planiraju, da prebace 50 odsto u prvom krugu“, istakao je predsednik CIRSD-a Vuk Jeremić i naglasio da će vlast biti pobeđena na Uskrs, jer je došao trenutak za promene.

„Još jednom će iznervirati pristojnu i normalnu Srbiju koja ne bi volela da na Uskrs ,16. aprila, bude na izbornim mestima umesto kod kuće sa porodicom na najradosniji hrišćanski praznik. To će im se obiti u glavu. Svi će izaći na Uskrs i dobićemo ih“, istakao je Vuk Jeremić u razgovoru sa stanovnicima Bujanovca.

Jeremić je naglasio da vlast sprovodi žestok propagandni pritisak što na birače, što na druge kandidate, širi strah i tera ljude da skupljaju sigurne glasove u javnim preduzećima.

„Na ovim izborima najveći problem je što je dobrim delom Srbije zavladao strah i to je rezultat vrlo smišljene, perfidne i agresivna politike čiju kulminaciju doživljavamo skupljanjem sigurnih glasova i jednom sveobuhvatnom zloupotrebom državnih resursa u cilju potvrđivanja izborne pobede i utvrđivanja apsolutističke vlasti na još pet godina“, rekao je Jeremić.

„Ja se ne plašim. Ne bih se kandidovao i ne bih odlučio da idem glavom napred da se plašim. Ne mogu od vas da tražim da se ne plašite, ali mogu da obećam da neće biti razloga za strah nakon što postanem predsednik“, istakao je Jeremić.

Odgovarajući na pitanja građana, Jeremić je rekao da je raspisivanje izbora u roku 30 dana u skladu sa zakonom, ali postoje mnoge druge stvari koje nisu skroz ispravne, makar formalno bile i zakonite.

„Pre svega mora da se skupi 10.000 potpisa za kandidaturu koji moraju da budu overeni kod notara koji jedini imaju pravo da overavaju. Svi notari su SNS-ovi i to nije tajna“, rekao je Jeremić i istakao da je taj sistem napravljen tako da će notari prvo da se bave potpisima SNS, zbog čega će opozicija izgubiti nekoliko dana. „Mi zapravo ne govorimo o 30 dana kampanje, već manje“, upozorio je Jeremić.

Jeremić je rekao da će biti obezbeđena kontrola svakog biračkog mesta i da vlast neće moći da se igra „bugarskog voza“ i da zloupotrebljava biračke spiskove. „Dobro smo se spremili, oni nisu pametniji, niti hrabriji. Budu li počeli da kradu to će im biti poslednje, to vam obećavam“, istakao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari