Jeremić: Članstvo u EU nije skoro ostvarivo

Ostavite komentar


  1. Super, samo ti podgrevaj iluzije da je nerešavanje problema ustvari rešenje. Daleko ćete stići , a Srbija sa vama na vlasti i u opoziciji. A izbor je jednostavan : Ili EU ili ruska gubernija, treći svet.
    To je čak i Đukanović , nekadašnji perspektivni komunista shvatio

  2. Nije rezolucijom 1244 „potvrdjeno“ da je Kosovo deo Srbje.Nezavisnost Kosova nije protivna medjunarodnom pravu.Nije tacno da nema politicke volje za prijem „bez obzira da li imaju otvorena teritorijalna pitanja ili ne“.Nego zemlje koje imaju neresena teritorijalna pitanja(znaci Srbija)NECE MOCI da budu primljene u EU, bez obzira da li postoji politicka volja ili ne.Nije tacno da“pregovaracka pozicija Srbije mora da bude jasna i u skladu sa Ustavom“.Ako je ona u skladu sa Ustavom(koji kaze da je Kosovo deo Srbije,) onda nema pregovora ni „pregovaracke pozicije“jer za sve njih(Albance i Zapad,)status Kosova je resen i bas ih briga sta pise u nasem ustavu.
    Niti Vucic moze da normalizuje odnose sa Albancima (jer bi automatski navukao gnev Putina i klerikonacionalistiskih i rusofilskih krugova u Srbiji
    niti moze otvoreno da se stavi na stranu Putina;jer bi izgubio pare iz pristupnih fondova EU i pristup evropskom trzistu.Zato smo svi mi zarobljenici „zamrznutog konflikta“ i taoci Vuciceve „zarobljene drzave“.

  3. Kada neko rešavanje pitanja Kosova prebaci sa Ujedinjenih Nacija na Evropsku Uniju priča o pametnom diplomatskom delovanju. Sa tim potezom je izbacio sebe iz svake relevantne priče o Kosovu.

  4. Srbija je otvorila do sada samo 12 od 35 poglavlja za jedno poglavlje treba 12 do 15 meseci to znaci da ce 2030 godine otvoriti sva poglavlja ali ne znaci i da ce uci u EU.

  5. Ne znam zašto Danas daje toliko prostora i značaja Jeremicu, destruktivnom i mračnom politicaru, koji ne želi resavanje pitanja Kosova, niti dobro ovoj zemlji. Njega iskljucivo interesuje ocuvanje status quo, kako bi nam on sutra ponudio” mudra i diplomatska” rešenja ! Srbija sto pre i sa punim elanom i uverenjem treba da na najbolji i najkonstruktivniji način nastavi pregovore sa Kosovom, prihvati njihovo članstvo u UN i uspostavi dobrosusedske i kvalitetne odnose , kako bi konačno krenula putem demokratizacije i napredka. Ko god zagovara drugu varijantu,osudio je Srbiju na propast , stagnaciju , pa i nazadovanje. Budimo jednom realni , pametni i hrabri. Ucinimo nešto pravo za svoju zemlju i svoj narod. Posebno za buduce generacije!

  6. Zapad interesuju samo srpske subvencije i srpska jeftina radna snaga:Ćuti i rmbaj dalje!BRE!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.