Jeremić (Narodna stranka): Vojna neutralnost neodrživa bez uvođenja obaveznog služenja vojnog roka

Ostavite komentar


  1. Па у праву је Вук Јеремић.

  2. Kako Jeremiću nije jasno, da je Srbija vojno neutralna i samostalna.Po njegovom nastojanju upirno pokušava da Srbiju uvede u NATO i samim tim udje u porodicu kolonijalizovanih zemalja bez prava glasa.

  3. Obavezno sluzenje vojnog roka ima prednosti i mane. Za pocetak svakom vojniku treba obezbediti kompletnu opremu, hranu, smestaj i jos mnogo stvari, a to kosta naravno. Uvodjenje obaveznog vojnog roka bi trenutno usporilo ekonomski rast Srbije, kad ta sredstva mogu biti upotrebljena u jacanje postojecih kapaciteta i opreme nase Vojske.

  4. Služio sam obavezni vojni rok; 13 meseci, na Kosovu, s metkom u cevi.
    Voleo bih da znam gde je, kako i koliko služio Vuk Jeremić, koji se zalaže za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, kao i koliko vremena je ukupno proveo na Kosovu, koje ne vadi iz usta.

  5. Reče to onaj koji je bio ministar spoljnih poslova u vreme kada je ukinuto obavezno služenje vojnog roka.

  6. Irska, vojno neutralna zemlja, nema vojni rok. Panama i Kostarika, vojno neutralne zemlje, nemaju vojsku, samo jake policijske snage.

  7. Trudis se da pogodis zicu srbijancima, ali ne uspevas. Znas i sam zasto. Nikad vise neces biti na nekoj ozbiljnoj politickoj funkciji. Nisi talentovan i nemas vizuju. Treba ti vodja.

  8. Potrebno je da država ima minimalna ovlašćenja a građani maksimalna, pa bi onda građani sami čuvali i branili takvu državu.

    Inače, uvoditi obavezni vojni rok da bi građani čuvali političare i njihove privililegije – ne hvala.

    Nijedan okupator ne bi navalio veće harače na građane niti bi sebi prigrabio više vlasti od ove kobajagi „naše“ države.

  9. Sa Egomanijacima! Za njih je vojska lekovita … nego gde si služio vojsku Vuče, zna li se?

  10. Pa bili smo vojno neutralni kad smo okupirani od NATO vojske zar opet da ponovimo istu gresku moramo da se opredeli o ali vuk necita istoriju

  11. Zar naši najveći umovi ovog vremena laži, ne idoše u tu vojsku:
    Vulin,Stefanović,Vučić,…….Jeremić….
    Nije to politika da može svako u vojsku!

  12. Da li u Srbiji zive i drugi narodi? U Jeremicevom stavu ima mesta samo za jedinstvo Srba u Srbiji i rasejanju. Ima li potrebe za ostvarenjem prava za sve gradjane Srbije?

  13. … rado (pametan) Srbin izbegava vojsku i ratove a Jeremić če na izborima videti koliko ima istomišljenika.

  14. Jeremić je istakao da se Narodna stranka zalaže za državotvornu politiku koja podrazumeva „konkretne korake kako da Srbija bude vojno i politički neutralna“.

    Svako kome je to da Srbija bude vojno i politički neutralna, „najpreca stvar na svetu“ , na sledecim izborima, treba svoj glas da „poveri“ Vuku Jeremiću i onda moze da „nakrivi kapu“ !

  15. Da li je Jeremić služio vojsku?
    Da li bi svog sina poslao u vojsku?
    I da ponovim, on je proistočna opozicija. Po njegovoj podeli.
    A nazivanjem sebe patriotima neminovno oni drugi postaju izdajnici. Poznat rečnik?

  16. Separe na plafonu a pogled u gore,
    Konacno autenticna politika ove stvarnosti od 19v., Jedine Prvi red do nekoliko mentora. Zapad ili Istok
    Da se podsetimo ovi drugi su dali doprinos u odlasku na zapad u broju od nekoliko miliona od 90.,tih kad ste vi napokon resili da usrecite narod sto cinite i danas. Papirom branite svoju zelju kojom ste doprineli toliko koliko ste podrzavali drugog koji bi da vas brani. Kao i vojska pred 3.svet r, sva u savezima sem nas neutralnih u najpametnijem toliko toga izmisljenom. Da smo znali gde nam je mesto u 90.,tim bili bi mozda u mogucnostima za soficistirane razgovore zelja. Ovako nismo mi samo mi, u pitanju su i kontinentalne razdaljine napustajuci sopstveni. I jos., Zasto skola na zapadu kad odlucuje ljubav, zasto rodjenja dece sa zapadnim drzavljanstvom, kad i vasa grupa treba pravac da promeni ka ljubavi. Jos, drzavotvornost, kakvu takvu imamo. Treba u mnogome da se popravlja i menja. Te reslove zelja i mogucnosti pokupila je vlast i pored takvih radila sto je radila.

  17. S’kim si takav si.
    Vukovo drustvo mi ne mirise na prosperitet Srbije, a on i sa i bez drusva, je sitna riba pljuckavica.
    Medjutim pozdravljam ideju o ujedinjenju opozicije, pa kako god.

Ostavite komentar


Politika

Osmani učestvuje na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu 10

Osmani učestvuje na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, na poziv francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha, učestvovaće na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara "Pariz 2024" u petak, saopšteno je iz njenog kabineta.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.