Jeremić odbio da bude zamenik Gutereša i odustane od trke

U narednom krugu glasanja pojedine stalne članice SB UN će snažno lobirati za druge kandidate iz istočne Evrope
Kandidatu Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija nuđen kompromis

Ostavite komentar


  1. Ovakvu ponudu smislili su oni koji forsiraju Gutieresa, da bi uklonili ozbiljnog konkurenta. To rade oni kojima treba marioneta – poslusnik ( kao sto je bio Ban Ki Mun), a to su Amerikanci i njihove sluge – Englezi i Francuzi. Poznato je da Amerikanci ne vole Jeremica, jer nije glup i nije korumpiran. Americka politika i ceo sistem funkcionise na korupciji.

  2. Bolji prvi u selu nego drugi u savetu,tu se trazi pogodna osoba koja ce slusati i raditi sta mu se kaze Jeremic nije od takvih ali videcemo sta ce se desavsti nadalje.

  3. Da su glasaci samo hteli da uzmu u obzir da je jeremicev deda onaj cuveni politicar hamdija pozderac, njegov otac bivsi direktor "Jugopetrola", a on licno clan socijalisticke partije Srbije te clan demokratske partije – naravno sve u pravo vreme i na pravi nacin – gde bi mu samo bio kraj! Ali za njegovu karijeru ipak niko ne treba da brine – pa zar moze da se uopste zamisli neki bolji kandidat za buduceg predsednika Srbije od nekoga sa takvom fantasticnom biografijom i rodoslovom!

  4. Jeremic je decko sa prenaduvanim ambicijama kome bi bilo mnogo bolje da se smiri, nesto uci, i bavi se nekim realnim poslom. On nece biti izabran ni za Generalnog sekretara UN, ni za predsednika Srbije, ni za predsednika kucnog saveta, prosto zato sto je programiran da trazi previse, nudi premalo, i da uglavnom trci za nezasluzenim pocastima. Ko je imao prilike da ga posmatra u Ministarstvu spoljnih poslova, kakve je tamo svinjarije pravio, jasno mu je da Jeremic ima problem nedovoljne unutrasnje strukture: ne radi na sebi, a radi na promociji sebe. O njegovoj oportunistickoj biografiji, od clanstva u JUL Mire Markovic cim je napunio 18 godina, preko SPS, do Tadicevog DS i sada surovanja sa svakim samo da bi dobio neku funkciju, ne treba ni govoriti, jer to je vec suvise licno. Sustina je u tome da je Jeremic neka vrsta simptoma srpske politicke klase: najveci deo te klase prvo, uopste nije ono za sta se deklarise, dakle nekakva "srpska" politicka klasa, a potom to su, u gotovo svim slucajevima, poluobrazovani ljudi bez ozbiljne zrelosti ni da imaju porodicu, a kamoli da vode neku veliku grupu ljudi.

  5. Verovatno smišljen manevar, "nisam ja nikakav truli kompromiser",da poveća broj glasova na predsedničkim izborima ovde ,ukoliko se kandiduje.
    Ako bih pustio mašti na volju, pomislio bih da je cela priča oko genseka UN kampanja za predsedničke izbore u Srbiji
    Što neko reče ovde, sa obzirom na politički rodoslov, ne brinem se da će naći guzici mesta.
    Problem je što je samo dobro ispoliran, a i kontekstu nečega konkretnog nikakav.
    Karijerista.
    Na svakodnevicu neuticajan kao i bilo koji Vučićev kandidat,ako li se ne dogovori sa njim i ako je ova konstrukcija oko njegove predsedničke kandidature tačna.

  6. Braco Srbi ( ali, ne bas svi! ) Ronimo suze za neuspeh druga gotovana – cak ga ne vole ni Rusi!
    Njegov gubitak, nas zgoditak – ipak, budimo srecni i zahvalni!

  7. Drug gotovan… verovatno se misli na Vuka Jeremića. Taj ko je to rekao pojma nema kakav posao je obavio Jeremić ovim sada plasmanom i kakav krvav rad je uložio u to. Naravno da bi to neko postigao mora da bude veliki radnik i svakako da bude natprosečno pametan. A da bi to neko razumeo, treba da bude bar malo pametan, što očigledno nije slučaj sa našim pomenutim čitaocem.

Ostavite komentar


Politika

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore? 9

Autorski tekst Dragana Đilasa: Zašto sada tražimo izbore?

"Sedamnaestog decembra su održani parlamentarni izbori za koji je veći deo opozicije rekao da su neregularni, i uz žalbu Ustavnom sudu, zahtevao njihovo ponavljanje. Naravno, uz promenu izbornih uslova baziranu na primeni preporuka ODIHR-a", piše Dragan Đilas, poslanik i predsednik Stranke slobode i pravde u autorskom tekstu za Nova.rs, koji prenosimo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.