Jeremić ostaje u trci kao jedan od favorita

U nastavku izbornog procesa doći će do “borbe” između velikih sila, ističu sagovornici Danasa
Odustajanje Igora Lukšića od nadmetanja u UN je logičan potez, tvrde diplomate

Ostavite komentar


  1. Da li se neko setio da bi Ministarstvo inostranih poslova Srbije trebalo da lobira za g. Jeremića? Neka naši ambasadori po svetu urade nešto korisno za svoju zemlju.

  2. "Neka naši ambasadori po svetu urade nešto korisno za svoju zemlju." U kom je smislu izbor g. Jeremića za genseka OUN stvar koja može i mora da bude korisna za našu zemlju? Pa, čovek je već bio predsednik gen. skupštine i od toga smo imali samo talase blamaže globalnih razmera!? Sudeći po iskustvu, za nas bi bilo bolje da izebaru bilo koga drugog.

  3. Eto. Nekad je Hičkok snimao film u Ujedinjenim Nacijama (Sever-severozapad), a danas, kakvi likovi se tamo okupljaju, prikladniji bi bio Radoš Bajić.

  4. Retko se sreće ovako nadobudna ličnost. Nisam siguran da bi na mestu genseka UN bio od koristio za Srbiju, za sebe sigurno. Uostalom, i do sada je radio u tome pravcu.

  5. "Sudeći po iskustvu, za nas bi bilo bolje da izebaru bilo koga drugog.."….Ako to sudite po sebi, onda je sasma OK. Vi tako dobro lobirate protiv Srbije, da je za divljenje. Nekako posumnjam da ste uopće odande.

  6. Ha ha. Oni koji biraju nisu svesni o kakvom karijeristi i narcisu je rec… ova slika ga pokazuje kao nekog koji je zabrinut za globalne svetske probleme☺, a u sebi misli samo o privilegijama, vlasti…

  7. "Nekako posumnjam da ste uopće odande." To bi moglo da bude objašnjeno Vašim očiglednim nepoznavanjem lika i dela predmetnog Jeremića.

  8. Jeremic radi samo za sebe! Boli njega uvo za zemlju, srpski narod i sl.; on bi funkciju, udobnu fotelju sa dobrim pivilegijama, a bez narocite odgovornosti. Taj citav zivot juri fotelju i privilegije za mlacenje prazne slame.

  9. Jeremic radi samo za sebe! Boli njega uvo za zemlju, srpski narod i sl…..
    Pretpostavljam da je ovo u velikoj meri tacno ali ako bi uspeo pobediti i bude na celu UN to je odlicna reklama za Srbiju. Ko je Ban Ki Mun ? Nemam pojma a verovatno ni 99 posto ostalih ali ZNAM da je iz Koreje i to je bitno da se zna. Ko je Vuk Jeremic ? Nemam pojma ! Ali ce se znati da je on iz Srbije! To je bitno. Koja slika u svetu ce biti o nama. Đokovic. Sportisti ( kosarkasi,vaterpolisti,atleticari….) Predsednik UN-a.. . Po mome misljenju TO JE ZA SRBIJU POZITIVNA STVAR .

  10. Jeremic ne moze ne moze biti izabran jer se niko ne bira vec se postavlja. Svog coveka na toj funkciji postavljaju Amerikanci, tacnije vladari iz senke koji stite americke interese. UN su odavno izgubile svrhu postojanja. Jeremic nije u tom "klubu" i nije njihov covek. On moze biti drugi ali nikako prvi. Prvi je vec odabran. Ukoliko se desi da bude postavljen na to mesto znacilo bi da im je pristupio u medjuvremenu i da Srbija od njega nece imati nikakve koristi. Nadam se da nece biti "postavljen".

  11. Kao što sam ranije rekaop,kad se vodila diskusija ko će biti kandidfat na izborima za predsednika Srbije,da sam rekao,da je Vuk Jeremić najveći kandidat.Zna da se diplomatski ponaša,zna svetski jezik ima formu i doslednost,što mu garantuje uspešan rad na najvišoj funkciji u državi
    .On sigurno pada u trci za genseka u UN pa tako postaje prvi kandidat za predsednika Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.