Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je zadovoljan razgovorima u Bangkoku s premijerom i ministrom inostranih poslova Tajlanda o unapređenju bilateralnih odnosa i zajedničkom nastupu u međunarodnim organizacijama.


Jeremić je podsetio da Tajland nije priznao Kosovo i istakao da ne bi trebalo očekivati promenu tog stava. Prema njegovim rečima, „ne bi trebalo očekivati promenu tog stava ni među drugim zemljama jugoistočne Azije“. „Naravno, nastavićemo da budemo vrlo pažljivi i diplomatski aktivni. Ulazimo u ključnu fazu pred početak procesa pred Međunarodnim sudom pravde i od presudne je važnosti da pratimo razvoj događaja u međunarodnoj zajednici“, objasnio je Jeremić.

Naglašavajući da je Tajland zemlja koja predsedava Asocijaciji nacija jugoistočne Azije, šef srpske diplomatije je istakao da ta organizacija okuplja 600 miliona ljudi i predstavlja izuzetno važno tržište. „Možemo u najskorije vreme očekivati u Srbiji veliku privrednu delegaciju sa Tajlanda“, rekao je Jeremić i najavio da će biti potpisan jedan broj bilateralnih sporazuma, pre svega iz domena ekonomije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari