Jeremić: Pridružujemo se sutra skupu na Trgu Republike 1Foto: EPA / UN

Inicijativni odbor Narodne stranke Vuka Jeremića poziva građane da u petak, u 18 časova, dođu na Trg Republike na protest koji označava početak borbe za fer i poštene izbore.

“Inicijativni odbor Narodne stranke je usaglasio listu izbornih zahteva sa Pokretom slobodnih građana i ti zahtevi će biti pročitani sutra na protestu. Narodna volja mora da se zaštiti, jer bez toga je svaki izborni proces besmislen. Zato počinjemo borbu za fer i civilizovane izborne uslove. Opozicija mora biti jedinstvena i dosledna u izbornim zahtevima, kako se ne bi dozvolo potpuno urušavanje osnovnih tekovina demokratije i ugrožavanje elementarnog prava građana da sobodno biraju svoje predstavnike”, saopšteno je iz štaba Vuka Jeremića.

U saopštenju se dodaje da vlast na svaki način, prekrajanjem izbornih spiskova, medijskim mrakom, ekonomskim ucenama i zloupotrebom javnih resursa pokušava da dovede građane prestonice pred svršeni čin.

“To im necemo dozvoliti, jer prema svim indicijama SNS nema većinu u Beogradu. Zajedničkom borbom za ravnopravne izborne uslove stvorićemo uslova da se izrazi autentična narodna volja”, zaključuje se u saopštenju osnivača Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari