„Složili smo se da Rezolucija 1244 SB UN ostaje jedini pravni temelj na osnovu kojeg je moguće tražiti rešenja, u okviru dijaloga Beograda i Prištine ili u okviru bilo kojeg drugog foruma“, izjavio je u Moskvi ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić posle razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Jeremić i Lavrov su razgovarali tokom juče započetog 25. ministarskog sastanka zemalja-članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC).

Srbija je na skupu u Moskvi preuzela od Rusije šestomesečno predsedavanje BSEC, tokom kojeg će raditi na primeni Memoranduma o izgradnji auto-puta oko Crnog mora, istakao je Jeremić u obraćanju na ministarskom sastanku. „Srbija će pokušati da okonča neophodan posao za primenu Memoranduma, kako bi taj kapitalan infrastrukturni projekat mogao da počne“, kazao je Jeremić, a kao prioritete šestomesečnog predsedavanja naveo je ekološku bezbednost i energiju.

Srpski ministar je juče najavio da će početkom 2012. u Moskvi biti potpisan protokol o angažovanju ruskih slikara za oslikavanje Hrama Svetog Save u Beogradu, o čemu je razgovarao i s predsednikom Međunarodnog fonda pravoslavnih naroda Valerijem Aleksejevim.

Jeremić je razgovarao i s ministrima Ukrajine i Jermenije. Kao predsednik Teniskog saveza Srbije, sastao se s predsednikom Teniskog saveza Rusije Šamiljem Tarpiščevim i teniserom Maratom Safinom, koji je postao član Odbora za spoljne poslove Državne dume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari