Jeremić: SNS kuća čudnih duša 1Foto: Fonet

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić ocenio je
večeras u Vrbasu da bi kao neko ko se kandiduje za predsednika Srbije možda trebalo da se raduje onome što se dešava u „kući čudnih duša koja se zove SNS.

Međutim njega to ipak ne raduje zato što u toj borbi isplivavaju elementi najgoreg u jednom društvu.

Komentarišući predsedničkog kandidata SNS Aleksandra Vučića, Jeremić je istakao “da je on izdao Vojislava Šešelja, čoveka koji ga je politički stvorio, i Tomislava Nikolića, koji ga je doveo na vlast”.

Ako je izdao Šešelja i Nikolića, da li možete da pomislite da neće izdati i vas, upitao je Jeremić.

On je poručio da je na predstojećim izborima najvažnije zaustaviti personalizaciju vlasti i države, kako ona ne bi bila zacementirana na period od narednih pet godina, ako bi Vučić bio izabran za predsednika Srbije. Nisam rekao ni jednu jedinu ružnu reč, niti uputio bilo kakvu otrovnu strelu prema bilo kom opozicionom kandidatu do sada. To nije slučaj i obrnuto, uključujući i Sašu Jankovića, kazao je Jeremić.

On je dodao da ostaje pri svom obećanju da će podržati Jankovića ako uđe u drugi krug i za to neće postavljati nikakve uslove. Voleo bih da važi i suprotno, ali iz nekog razloga to još nisam čuo. Ali čak i da to ne bude slučaj, ja pri svom obećanju ostajem jer nisam Aleksandar Vučić. Ja ispunjavam svoja obećanja, naglasio je Jeremić.

On je rekao da bi bilo dobro da postoji jedan front protiv vlasti i da nema podela, ali se plaši da se ne nalazimo u situaciji u kojoj je to moguće. Rešenje je da maksimalno podignemo izlaznost u prvom krugu, a onaj ko nije spreman da glasa za mene neka glasa za Jankovića, samo da ne glasa za Vučića, rekao je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari