Jeremić: Sramna trgovina 1Foto: FoNet

Spoljna politika Srbije se danas svodi na sramnu trgovinu u kojoj naši vlastodršci od Zapada dobijaju podršku za sprovođenje represije nad sopstvenim narodom, izjavio je danas u Prijepolju predsednički kandidat Vuk Jeremić.

On kaže da zauzvrat daju nacionalne, državne i ekonomske resurse, pre svega na Kosovu i Metohiji. Jeremić je podsetio da je u utorak premijer Srbije Aleksandar Vučić imao sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koji je, kako je rekao, sudeći po njihovim osmesima i zagrljajima, bio jako dobar sastanak.

Ali, na tom sastanku, ukazao je Jeremić, naš premijer nije otvorio pitanje otimačine srpske imovine na Kosovu od strane ilegalnih prištinskih institucija.
O tome je mogao da razgovara, a izabrao je da ne razgovara, rekao je Jeremić, saopšteno je iz njegovog izbornog štaba.

On je, kako se navodi u saopštenju, premijera Srbije upitao da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi na samo puko predavanje nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka.
Angela Merkel je, naveo Jeremić, pohvalila Vučića i za 1,16 odsto ekonomskog rasta.

Međutim, godišnji rast BDP od 1,16 odsto, koji je pomenula kancelarka Merkel, nije ista cifra koju pominje premijer Vučić, a on je nije ispravio, rekao je Jeremić i dodao da ne zna ko onda govori istinu.

On je zaključio da se spoljna politika Srbije vodi se na najblaže rečeno nestručan, a vrlo verovatno poguban način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari