Jeremić: Srbija na raskrsnici 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Predsednički izbori su rakrsnica za zemlju, ocenio je večeras predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) Vuk Jeremić, napominjući da se bira između potpune personalizacije vlasti, cementiranja partijske države ili nove šanse za Srbiju koju on nudi.

Predstavljajući predsednički program „Srbija može bolje“, Jeremić je naglasio da veruje u svoju pobedu, inače se ne bi kandidovao. On je predsedničke izbore označio i kao referendum, jer „birate mene ili njega“ i podsetio da u Srbiji iskustvo pokazuje da pobeda na tim izborima znači i promenu vlasti.

Ako im ne stanemo na put, nema promena u zemlji narednih pet godina. To je pet godina „pakla“ i nesagledivih posledica za zemlju, upozorio je Jeremić. Na promociji u beogradskom Domu omladine, on je najavio da će biti aktivan predsednik i da će, legitimitetom koji dobije iz neposrednog glasanja građana, uticati na unutrašnju i spoljnu politiku.

Govoreći o rušenju u Savamali, Jeremić je predočio da će, ukoliko do polaganja zakletve ne bude osumnjičenih, tražiti da ministar policije ili njegov nadređeni podnesu ostavku.

Jeremić je obećao i da će, odmah posle dobijanja predsedničkog mandata, smeniti premijera Aleksnadra Vučića sa mesta sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost. Predstavljanje Jeremićevog predsedničkog programa je održano u formi okruglog stola, a pitanja su mu postavljali Boško Jakšić, Slobodan Antonić i Jovo Bakić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari