Jeremić: Sto dana Vlade - zamena teze 1Foto: Arhiva

U poslednjoj smo fazi priprema za prvu izbornu skupštinu Narodne stranke(NS) koja će se održati u Beogradu 22. oktobra, rekao je danas predsednik Inicijativnog odbora NS Vuk Jermić, koji je ocenio da se ne može govoriti o sto dana rada Vlade kad je ona praktično na vlasti već skoro šest godina.

Jeremić je, u centru grada, kod štanda NS, rekao da će prva misija te stranke biti „borba protiv aktuelnog sistema koji ne radi u interesu naroda“ već, kaže, širi korupciju, nepravdu, primitivizam.

NS će biti otvorena za sve časne i neukaljane ljude koji nisu izgubili nadu i želju da utiču na svoj život i budu angažovani u politici, rekao je Jermić, napominjući da vlast pravi atmosferu „beznađa i straha“ kako bi građane odvratili od političkog angažovanja.

Govoreći o obeležavanju sto dana Vlade, Jeremić je primetio da ne zna koji se put to obeležava, jer je ova Vlada praktično na vlasti od 2012. godine, napominjući da je to zamena teze.

Možemo da govorimo o učinku šest godina aktuelnog poretka, rakao je Jeremić.

Kontarišući poziv akademika Dušana Teodorovića strankama proevropske opozicije da dođu u njegov stan, ali da ispred ostave sujete, Jeremić je rekao da je pozvao Teodorovića i rekao mu da je za to spreman i da uslove koje je postavio u potpunosti prihvata.

Na pitanje ima li sujete kod njega, Jeremić je rekao da se trudi da je ne bude.

Nemam nikakve uslove za saradnju sa svim onim političkim akterima i organizacijama koji su spremni da se bez kompromisa i pravljenja bilo kakvih dogovora sa režimom uključe u političku borbu, rekao je Jeremić.

Jeremić je napomenuo da ovo nije momenat da se „tera mak na konac, traži dlaka u jajetu, da se insistira na razlikama“.

Isuviše je velik problem pred nama i možemo da ga rešimo „isključivo ukoliko svoje sujete ostavimo po strani i zaista se čistog srca otvoreno zajedno angažujemo“, rekao je Jeremić, kod štanda NS, gde su građani mogli da potpišu njen Proglas za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari