Jeremić: Veštačko dizanje tenzija na Kosovu

Nekadašnji ministar spoljnih poslova ocenio sadašnju politiku kao amatersku

Ostavite komentar


  1. Na koliko stolica sedi Jeremić? Čiju on politiku vodi? Izgleda da ni on sam ne zna šta hoće. Kao da je pao s Marsa i ne zna gde se nalazi. Pre nego što da izjavu, treba dobroda sagleda stvari, a ne da sam sebi uskače u usta.

  2. Pusti Vuče ekonomiju vidiš da zemlja kliza. Moralo je to zidom da se sanira. Kad ekonomija nazadno šlajfuje patriotizam mora da privuče glasove.

  3. Kako sada stoje stvari mislim da vlast ide u pravcu veštačkog isceniranja sukoba, zatim se uvodi vanredna situacija u zemlji sa ciljem da se izbegnu izbori za predsednika. Ako dođe do izbora Vučić u svakom slučaju gubi – gubi sadašnja ovlašćenja bez obzira da li se kandiduje za predsednika ili ne.

  4. Smatrao sam ga mladim, obrazovanim i elokventnim čovekom, kome su interesi Srbije i srpskog naroda na prvom mestu. Nažalost, i ovaj gospodin je, kao i većina srpskog politikantskog ološa, spreman da žrtvuje i upotrebi sve u cilju zadovoljenja svojih ličnih i karijerističkih želja. Nazivajući stalne pretnje, koje dolaze od strane albanske strane, "veštačkim dizanjem tenzija", u potpunosti me je podsetio na ponašanje Vojislava Šešelja, koji je iz zatvora u Ševeningenu /gde je neopravdano proveo 11 godina/, na jednim od prethodnih predsedničkih izbora kandidovao svoju ženu?! Toliko mu je bilo stalo do Srbije a u borbi izmedju ličnih interesa i interesa Srbije stradala je ona njegova "junačka" parola "Srbija je večna dok su joj deca verna". Problem Srbije, oduvek sam to tvrdio, nisu nacionalisti, kojih, nažalost, nema, ili ih ima u simboličnom broju, već je problem otudjena, rekao bih, "kokošarska" elita, koja nema nikakvih uzora, nikakve časti, koju čine ljudi bez ikakvog integriteta, kojima je jedini cilj, jedina opsesija, vlast i materijallni benefit koji proizilazi iz tog položaja. Zato plivamo po mulju, zato se davimo u sopstvenim fekalijama. Moram, nažalost, reći, da bi svi naši političari, sva ta vajna i jadna elita, mogla da upiše kurs iz patriotizma i rodoljublja kod aktuelne kosovske vladajućče oligarhije. Više nacionalne svesti, više osećaja pripadnosti svom narodu i njegovim interesima ima i poslednji albanski ovčar na Prokletijama, nego naši najviši politički prvaci, poput Vuka Jeremića ili mnogih drugih, čija imena ne bih da navodim.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. i 18. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.