Jeremić: Vučić će ostati na vlasti godinama ako potpiše nezavisnost Kosova

Ostavite komentar


  1. Znam da necete objaviti komentar ali zaomije zar danas nema nesto pametnije da napise zivim vani i bio sam veliki patriota i za vreme ratova donosio pmoc . Al nemogu da shvati ovoliko licemerje od jeremica ima pametnijih mladi ljudi pisite o njima odstranite ljude koji su vec bili na vlast i ucinili toliko lose za SRBIJU

    1. Aha, znaci pomagao si Agresiju na susjedne zemlje. A sad si razocaran? Aha, Pa neka Vucic zarati ponovo, evo sa Kosovom, da bi ti opet mogao „pomagati“. Samo mislim da bi to Srbiji bilo zadnje ratovanje.

      1. Zasto Narodna stranka ne podnese tuzbu Medjunarodnom sudu pravde za GENOCID pola miliona mladih koji su napustili Srbiju?

  2. Nema boljeg primera od Jeremica, narocito u drustvu Lompara (kojeg je Radomir Konstantinovic tako jasno prepoznao i dekonstruisao u Filozofiji Palanke da je morao i sam da napise odbranu na sopstvenu stetu) za razumevanje zasto su EU i USA stale i ostale iza Vucica, pa makar bio deset puta gori unutar Srbije i sveo nas na svj feud. Odsustvo osecaja za duh vremena i stete koju sami sebi cine ovakvim izjavama je na nivou spektakularnog. Njih ni Vucic vise ne moze da instalira u vlast.

    1. U potpunosti se slazem sa konstatacijom. Jeremic ispade veci guslar i od samog Vucica! Jeremic i demokratija??????

      1. Jok, Vucic i demokratija. Ajde begaj na Informer i Kurir pa se tamo divi liku i delu Vucica.

    2. Ne znam odakle vam saznanje da je g. Lomparu stalo da ga neko, makar i Vučić, “instalira u vlast“? Za g. Jeremića mislite kako hoćete.
      EU i USA stale su i ostale iza Vučića zato što B. Tadić nije smeo, bojeći se naroda u Srbiji, da učestvuje u “trajnom rešenju kosovskog pitanja“, čitaj – de jure odricanju republike Srbije od svoje južne pokrajine, glasno (javno) ili prećutno. Zato su pomenute EU i USA izabrale mnogo kooperativnijeg igrača.
      Na kraju, pročitajte “Duh samoporicanja“ g. Mila Lompara. Nećete se pokajati.

      1. Boris Tadić nije mogao ništa, noje imao petlje za bilo šta važno. Norđalno je da niko u svetu sa takvima neće da sarađuje. Njem samo narede oa šta god učini od mjega dosta jer ga niko ne uzima za ozbiljno.

  3. Vucic je gotov. Ako potpise priznanje Kosova zavrsio je karijeru ovde i u Rusiji. Ako ne potpise zavrsio je karijeru na Zapadu. Njemu zapravo odgovora staust quo. Kao satro nece da razgovara ako se takse ne ukinu a moli Boga da ih Albanci ne ukinu kako bi imao alibi.

    1. a sta vama iz opozicije odgovara? pa vi ste na 5% vec 7-8 godina 🙂 ako se vucic povuce, pobedice riza haljimi iz preseva…. 🙂

    2. Miki, slažem se sa tobom. Ne treba doduše podceniti Vučićevu manijankalnu potrebu za vlašću i to što je temeljito proučio načine upravljanja masama, što i primenjuje. Pored toga, iza njega stoje Bler, Beba Popović, M. Marić, Narod se za puno dupelizaca i skupo plaćene strane firme za upražnjavanje proverenih tehnologija vladanja. Novaca za isplatu tih….tipova očigledno ima puno. I narod se, za sada, pokazao veoma podobnim da se njime ovako upravlja.

  4. Sta ti je trebala ovakva izjava Jeremicu!? Vucic postade veci demokrata i savremenik od tebe!!!??? Ne javljaj se vise molim te!

  5. G.Jeremicu..zabiravite demokratske principe i delovanje kada jenu pitanju Vucic. Jedini nacin da se Vucic porazi je da mu se uzvrati duplom merom u fizickom i verbalnom smislu. Ako on posalje 10 batinasa vi iz opozicije morate dovesti 20. I sve tako..reciprocitet na kub ili kvadrat. Ako se on sluzi kocijaskim recnikom vas mora biti kocijaski na kub. Dakle,sve raditi isto samo duplom dozom. Ja ne razumem kako ne mozete da naterate institucije davrade svoj posao? Direktno za svako krsenje zakonabidite u policiju i zahtevajte istragu i hapsenje. Ako ne reaguju na to..jedino preostaje gradjanska neposlusnost. Ne placati nikome nista do promene vlasti.

  6. Dakle, zabranjeno je reci da je Kosovo vec davno izgubljeno. Inace ne mogu da razumem zasto niste objavili moj komentar, koji kaze: Dok vi nacionalisti sve zajedno sa Vucicem umesto o dobrobiti gradjana Srbije vodite davno izgubljene bitke, mi propadamo. Kosovo je izgubljeno, sto i vi veoma dobro znate, i zato stalno podgrevanje te teme ustvari ide na ruku Vucicu i onima koji devastiraju Srbiju. Pa se pitam, da li vi ustvari saradjujete i na taj nacin jedni druge odrzavate na vlasti. Umesto da i mi i gradjani Kosova radimo na ulasku u EU, gde cemo moci mnogo bolje da saradjujemo, vi i slicni vama unistavate nam zivot i jednima i drugima.

    1. Profesorka bi u EU gde ce nas tretirati jos gore nego bugare i rumune, pa zar ste svi poludeli,ako se to i desi pa svi sa Balkana udju tamo, jel neko normalan moze da zamisli stotine hiljada albanaca, bosnjaka, srba…koji ce tamo nagrnuti, imacemo jos gori tretman od ovih sto su vec usli tamo,Hrvatska se ispraznila,ne vidim da joj cvetaju ruze i pored toga sto ima more, EU je kolonijalna sila koja nece jos dugo opstati kao takva, mi smo postali roblje i u svojoj zemlji a kakvi robovi bi tek tamo bili,nemci ce uci u recesiju, amerika im je nametnula hipotekarni dug od 30 hiljada milijardi,ovaj nas vodja ne pravi razliku izmedju stvarnosti i maste i za njega je EU raj na zemlji, gospode boze, daj malo pameti ovom narodu da se ne rasturi na najsitnije delice.

  7. Kada potpiše ,menja se Ustav sve se zaboravlja u novom Ustavu proguraće 3 mandata za predsednika potom će spremiti nekog potomka da uzme vlast.I šta ti tu nije jasno?Odlaže da uhvati što više vremena .Ako ja seljak treba da te učim džaba ti te neke škole idi pecaj.

  8. karod koji prihvata da robuje nema nikakvu buducnost ,a narod koji prihvata Kukavicluk kao vrlinu ne da nema buducnost nego je propao .Rezim koristi osobunu kukavicluka i takve osobe angazuje da masovno napadnu svakog ko javno istupi protiv ovog Causeskuovog sistema , zato mi danas nemamo opoziciju kavu smo imali 1992 kada s ekandidovao Milan Panic , Milan Panic je najsurovije pokraden na izborima , narod tada nije reagovao iako je karadja bial evidentna ,,MILOSEVIC OSVAJA 1 100 000 glasaova na Kosovu i to kada svi etnicki alabanci izbore Bojkotuju . Srbija kao zemlja propada zbog cutanja .

  9. Sve dok ne bude prave i istinske opozicije u Srbiji, vladace Vucic ili neko slican njemu. Sa Kosovom ili bez, shvatite da gradjani Srbije imaju pametnija posla u zivotu od nosenja tudje grbe na ledjima.

  10. Jeremića baš i ne volim mnogo, pošto ga uz druge eksponente prethodne vlasti smatram direktno odgovornim za dovođenje ove pošasti na vlast u Srbiju, ali se ovaj put moram složiti s njim. Ovo je postalo jasno ljudima koji imaju imalo mozga i koji razmišljaju, a ne prate kao ovce slepo predvodnika, već posle prvih godina vladavine tadašnjeg PPV-e. No postoji jedna vrlo bitna razlika između Crne Gore, personifikovane kroz Mila koji je tada spasavao sebe i svoju porodicu koja je opljačkala sopstveni narod (što je i kod nas uveliko u toku) i Srbije kojom Vučić želi doživotnu vlast, pošto je to jedini način da izbegne sankcije koje ga neumitno čekaju kad ode sa vlasti. Naime ni u CG, uz svu zapadnu pomoć, Milo ne bi uspeo da izigra narod a sebe spasi, da nije iskoristio stopostotnu podršku Albanaca, Bošnjaka (Muslimana) i Hrvata ogromnoj manjini Montenegrina. U Srbiji Vučić neće imati tog keca iz rukava i toga je debelo svestan. Zato bi, po mom mišljenju, trebalo imati kao aduta nekoga ko ima dobre veze sa Rusijom i ko će moći povući većinu naroda sa sobom, pošto je za očekivati da Rusija to neće gledati skrštenih ruku, prevashodno zbog svojih interesa. Taj neko ne sme biti neko ko je ma koliko učestvovao u prethodnoj vlasti, nego neko ko može za rušenje ove vlasti zaigrati na kartu koju ta ista vlast svakodnevno troši i samu sebe dovodi do apsurda. A to je nacionalni ponos. Mišljenja sam da tu predispoziciju jedino ispunjava Boško Obradović, ma koliko se ne slažem sa njegovim stavovima. Mnogo su mi bliži stavovi, recimo Sergeja Trifunovića, ali kao u šahu, nekad treba žrtvovati nešto da bi se dobila partija. Naravno uz obavezan uslov da se nakon rušenja ove nedemokratske vlasti, organizuju pošteni i ravnopravni izbori na svim nivoima i uz učešće svih partija sa svojim programima, a uz prethodno strogo obezbeđenje da nas ne zajaše kurta umesto murte, pa da se agonija nastavi, samo zavijena u drugi papir.

  11. JesteJeremicu
    Cim Vucic Spomene Kosovo
    Gotovo Potpisao je
    A spomenuo je barem Hiljadu puta

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.