Jeremić: Vulinov "srpski svet" izveden iz ruske kovanice neprimenjive na našu situaciju 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Poštovanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti svih država regiona i sveta je bila i trebalo bi da bude u budućnosti politika Srbije, a biće kada Narodna stranka bude na vlasti, izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

„Kada sam bio ministar spoljnih poslova, prioritet je bila saradnja i podrška svima koji se osećaju Srbima, a žive van Srbije, a to je rađeno tako da nije dovođena u pitanje stabilnost regiona“, rekao je Jeremić za Federalnu televiziju iz Sarajeva.

Jeremić je ocenio da je „srpski svet“ konfabulacija ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina izvedena iz ruske kovanice neprimenjive na „našu situaciju“, saopštila je Narodna stranka.

„Srbija mora da vodi računa i pruža podršku Srbima koji žive van matice tako da ne dovodi u pitanje stabilnost regiona“, naveo je on.

„Bilo bi od ogromne važnosti da, ako želimo da živimo na ovim prostorima i da naša deca ostanu da žive na ovim prostorima, neke greške iz prošlosti ne ponovimo. Da ne dozvolimo, niko ko od nas, da bude na bilo koji način zloupotrebljen za bilo koji cilj koji nije zajednički cilj svih nas koji ovde živimo“, zaključio je Jeremić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari