Jeremić: Zahvaljujući mišljenju MSP-a Srbija drži ključ članstva Prištine u UN

Ostavite komentar


  1. Lako je braniti Kosovo u Beogradu. Ali, posle svakog vatrenog govora u Beogradu, napravi se požar na Kosovu, u kome stradaju Srbi.

  2. „Srbija drži ključ članstva Prištine u UN“.!?!?
    Eto! problem „rešen“.
    Srbija drži ključ i će ga baci u plavo Dunavo a Dunavo ći gi odnese u Crno More i gotovo o tem problemu ni ič više da zborimo.
    Kakav „genije“ je ovaj naš Vuk.!?

  3. Vuk je u pravu, delimično što se tiče savetodavnog mišljenja MSP.
    Ne odlučujuje o državnosti KiM Savet bezbednosti. Savet bezbednosti doneo je rezoluciju 1244 na osnovu Glave VII Povelje UN kojom se uspostavlja međunarodno prisustvo na teritoriji južne srpske pokrajine. To prisustvo može trajati nezavisno od jednostranog proglašenja nezavisnosti KiM, i nezavisno od činjenice postizanja bilo kakvog „sveobuhvatnog“ sporazuma sa privremenim vlastima u Prištini. Međunarodno prisustvo moralo bi da bude naš glavni adut u pregovorima koji govori u prilog da KiM nije država, već teritorija pod međunarodnom upravom, bez svih elemenata koji prema međunarodnom pravu kvalifikuju neki entitet za državu, pa otuda i za punopravnog subjekta međunarodnog prava. Drugim rečima, dok traje međunarodna uprava, KiM ne može postati država, pa ni punopravna država članica UN…

  4. Jeremiću dokle?!
    Gde se u sve petljaš, a neće te narod? Dosta bre čoveče. Povuci se iz politike.

  5. Jeremicu,nema resenja ni za Kosovo ni za Srbiju dok je SNS na vlasti,zaboravio si na to,ljigavce!!!

  6. Smešno. Čini mi se da svi ovi što se pozivaju na međunarodno pravo nisu ni videli udžbenik MJP-a. Kamoli nešto dalje da su čitali na tu temu.

  7. Međ sud pravde je rekao da odluka albanskih političara da proglase nezavisnost uopšte ne spada u međ pravo, pa mu onda nije ni protivno (kao i slična odluka čobana na Šar planini) jer je medjunarodnopravno relevantno samo ono što ptoizlazi iz Rezolucije 1244

  8. Pa i bez MSP Srbija je držala ključ po rezoluciji 1244. Nemoj da se brukaš Jeremiću glupane više! Dovoljno si glupost pokazao pred MSP, nemoj više molimo te!

  9. Ako jednom bede da se integrisemo u NATO savez onda srbija moze da se jebe niko vise ne bi ni mislio za vas ali do tada trpimo posto Amerikanci imaju svoju agendu.

  10. Mali si ti vuk takoreći vučić … i šta kažeš kosovo nije država , pa otkud im onda predsednica , zastava , skupština , vlada , policija, vojska , novac im euro , imaju sve institucije države školstvo , zdravstvo… jeremiću jel znaš ti za ono ako nešto liči na patku i hoda i glasa se kao patka , onda je to sigurno patka , pa ti vidi…

  11. Bravo Vuče, okupljaj obrazovane ljude i patriote i spremaj se da preuzmeš vlast.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.