Jerkov: Plaši ćutanje

Ostavite komentar


  1. Divna dama Jerkov bi trebala da se seti izreke “Vuk dlaku menja a cud nikada“ pa ce joj sve biti jasno.Ne moze ocekivati da radikali koji su iz svojih licnih interesa presli u SNS pravi primer je Aleksandar Martinovic koji je sve najruznije pricao o SNS-u i Aleksandru Vucicu a kada je ostvario svoje licne interese ljubav prema SNS-u i Aleksandru Vucicu je poprimila svemirske razmere i iluzorno je ocekivati da on i mnogi promene svoja politicka ubedjenja..Na zalost ima puno onih koji podrzavaju politiku Seselja jer da nije tako ne bi on pravio toliko ispada na stetu drzave Srbije.Seselju treba oduzeti mandat ispratiti ga u penziju za koju je prezreo.

  2. Simpatičnija mi je gospodjica Jerkov od Vojislava Šešelja, ali bih voleo, kada se već poziva na ratne zločine, da nam decidirano navede, koje je to zločine počinio Vojislav Šešelj? Neki su jedva dočekali ovakvu presudu, ne kao pravednu kaznu za zločine, koji ne postoje, već kao priliku da se otarase svojih političkih suparnika. I Biljana Plavšić je „zločinac“ a Tači i Haradinaj, ili Gotovina, pravi „golubovi mira“?! Šta reći a ne nasmejati se ?

    1. Gospodine dragi,na kojoj ste planeti proveli prethodnih dvadeset godina?Po Vašoj logici ni Adof Hitler nije bio zločinac,jer,zaboga,nikoga nije lično ubio!Da li je stvarno potrebno svakome ponaosob u ovoj zemlji citirati sve gadosti koje je Šešelj decenijama unazad javno izrekao ili objavio u svojim delima!?Zaboga,zar je moguće da zaista ne razumete da je potstrekavanje na zločin jednako zločinu?A poređenje sa drugim zločincima je,u najmanju ruku smešno!Zar ćemo se takmičiti u tome čiji su zločinci gori?Za odgovor na to što svi nisu isto tretirani,zapitajte se ko je izgubio sve ratove naa ovim prostorima poslednjih decenija,izgleda da Vam to nisu dojavili,ili ste bili pod jakim sedativima sve ovo vreme.

      1. Da budem iskren, nekima ne bi pomogli čak ni jaki sedativi?! Oni imaju svoj „šanac“ iskopan negde u svojim glavama i ne mrdaju iz tog „šanca“. Izlaz iz njega im se čini pogubnim jer ruši sve ono u šta su oni verovali. Poredjenje Šešelja sa Adolfom Hitlerom, a to se radilo, uglavnom, sa svim srpskim političarima, je dokaz da, ustvari, Vi živite samozarobljeni u nekom svom svetu, na nekoj drugoj planeti. Uporedjivati Šešelja sa Hitlerom je isto kao poredjenje Kineskog zida sa ogradom od taraba oko moga dvorišta. Znam da je takvo poredjenje samo propagandni trik za polupismene ali, svesni ste da ovde ima mnogo takvih pa pokušavate da ih „očarate“ ovakvim „argumentom“. To što je Šešelj govorio „gadosti“ ne može biti ratni zločin. Po toj inkriminaciji bi moglo da odgovara barem 90% svih političara sa prostora Balkana a, da budemo iskreni, i šire. Mi se ne takmičimo, i nećemo se takmičiti čji su zločinci gori ali, tražimo da SUD, ako postoji, ima iste aršine za sve zločine i zločince. Zar je bilo kome normalno da, u okruženju gde se fabrikuju najneverovatnije priče samo o srpskim zločinima, i mi učestviujemo u toj satanizaciji samih sebe?! Ako mi ne govorimo o svojim žrtvama i zločinima dojučerašnje „braće“ pa, KO ĆE ONDA DA GOVORI?! Da li to očekujete od ovih koji su okupirali deo Srbije a sada tu podižu neku monstruoznu državu?! Dajte gospodine, molim Vas??? Mi nismo izgubili nijedan rat jer ga nismo ni kreirali. Oslobodilački i odbrambeni rat se ne može izgubiti. Dokle god postojimo na ovom tlu bićemo uvek pobednici. Da smo izgubili rat ne bi ni bio potreban sud. Sudili bi nam po kratkom postupku / Ujutru sudjenje, popodne vešanje/, oni koji su bombama „oslobadjali“ ovu državu i narod.

  3. Шешељ се уобичајено шегачи и глупира. Али није коректно, од листа „Данас“ да пласира само полуистине. Питам јасно може ли бити посланик у Скупштини Србије онај ко је био осуђиван и ко је издржао казну. ДС би било паметније да госпођу Јерков мало скрајне. Ако овако настави, нестаће са политичке сцене пре него радикали.

  4. A gde je Aleksandra Jerkov da osudi pozivanje na krvoprolice Aleksandra Vucica od strane politicara iz opozicije,kad vec brine da bude po zakonu,gde je onda ta dusebriznica!?

  5. Skandal koji je Seselj napravio gazeci zastavu Hrvatske je za svaku vrstu osude,sada kada smo na korak do uspostavljanja normalnih odnosa sa Hrvatskom ovakvi ispadi i skandali nam nisu potrebni.

  6. Pohvale za Jerkovljevu ,najgagilniji i najsertivniji clan Ds=a eto prilike za predsednika.

  7. Vojislav Šešelj ne treba ići u zatvor, ali Jerkov ako ga bude tužila zbog vređena samo može platiti kaznu.

  8. Prvo, Srbi su likvidirali pokret Draže Mihajlovića. Drugo, najagilniji u likvidaciji tog nacionalnog pokreta, zarad ljubavi u Ruse i Staljjina, a pomali i iz prirođene tuposti, bili su Srbi iz Hrvatske. Treće, ko je srpskim komunistima, svo vreme od 45 pa nadalje, branio da govore o srpskim žrtvama? Niko… Šta hoću da kažem – hoću da kažem da i te kako možemo da budemo i glupi i u zabludi i oportunisti i pokvareni i da smo u stanju sami sebi da nanesemo istorijsku štetu neviđenih razmera. Kako se ovo odražava na moj stav o Šešelju – dakle, mislim da nam taj tip prekodrinske budale ne treba, da je štetan i kontraproduktivan, da srozava nivo borbe srpskog naroda, da njegove akcije nemaju ama baš nikakvoga efekta osim što zabavljaju najbednije slojeve našeg društva. Znači, nije sve što je nacionalno vrednost po sebi, nego se treba osvrnuti, dobro analizirati gde živimo i kakvi su nam problemi pa osmisliti neku pametnu akciju, biti mudar, a ne po ko zna koji put „glavom o zid“ kao zadnja impulsivna budala.

    1. Evo jednog od dokaza za moje stanovište. Rukovodstvo radikala je najjače optuživalo Đinđića da je nemački čovek. Ma kakva srpska elita, ma kakva EU, mrzimo Nemce , itd..gvorili su radikali. Skakali su od sreće kada je Đinđić likvidiran 2003, svi se toga sećamo. Danas, predsednik je presrećan kada ga primi kancelar Nemačke Merkel. Posebno naglašava kako mu je rečeno da može da je pozove, ako ima problem. Predsednik obećava Merkelovoj da će u svemu slušati Nemačku, itd, itd, itd. Dakle, trebalo je sačekati 15 godina da taj sloj društva počne da razmišlja, da dođe do određenog nivoa pameti i mudrosti, da počne da se ponaša evropski. Naravno, kod takvih poteza se ne radi se o izdaji srpstva, radi se o mudroj zaštiti srpstva. Ovo daje nadu da će ovaj polusvet od Srba koji obožava Šešelja i deli minuse neistomišljenicima, takođe, za 15 godina, tamo negde oko 2035. godine, shvatiti kako Srbi nisu narod idiota, osuđeni na ciganluk, i da mogu i više i bolje. Do tada, laka vam noć…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.