Šta je sve rekao Jerković na Pinku: "MI - Glas iz naroda" pasivni, a imaju "zlatan glas" 1foto: Printscreen/Pink

Nosilac izborne liste „Mi – glas iz naroda“ za Beograd Aleksandar Jerković izjavio je danas da ga to udruženje građana nije konsultovao oko toga da li će ulaziti u koaliciju sa nekim na republičkom ili na gradskom nivou, kao i da nema problem da razgovara sa svima koji prihvataju politiku pokreta „Nema nazad, iza je Srbija“, iz kojeg on dolazi.

Jerković je za televiziju Pink rekao da će, kao nosilac liste „Mi-glas iz naroda“ za Beograd, tražiti u potencijalnim razgovorima za formiranje vlasti sa drugim strankama „unutrašnju kontrolu Grada Beograda“, odnosno organ „koji bi imao uvid u svaki dokument i u svaku kancelariju“. Mogućnost za razgovore ostavlja „i sa jednima i sa drugima“, kao i sa Branimirom Nestorovićem.

„Iskreno mislim da niko to u ovom trenutku neće prihvatiti“, rekao je Jerković.

Kazao je i da nema komunikaciju sa ostalima iz „Mi – glas iz naroda“ od održavanja izbora 17. decembra prošle godine.

On je rekao da je sporazum o njegovom učešću na izborima kao nosioca liste „Mi – glas iz naroda“ za Beograd potpisalo deset ljudi, s obzirom na to da grupa građana ili pokret formalno-pravno ne može da potpisuje sporazume, kao i da je „program za Beograd u potpunosti program pokreta ‘Nema nazad iza je Srbija'“.

Jerković je naveo da „MI – Glas iz naroda“ trenutno ima „zlatni glas“, kakav je ranije u Crnoj Gori imao Dritan Abazović, predsednik GP URA.

„Možete da preuzmete odgovornost i da pokažete da niste samo opozicija nego možete da donesete promene. Razumeo bih gospodina Nestorovića da je rekao ‘nama je Vučić problem po tim i tim pitanjima, hajde da napravimo tehničku vladu sa Đilasom, da ne znam šta uradimo’. Ali ne radite vi to, vi ste potpuno pasivni. Možete da kažete da je Đilasova politika antisrpska, zapadna, hajde da pomognemo Vučiću. A šta vi kažete? Hajde da izađemo na nove izbore“, kritikovao je Jerković odluke „MI“.

Postoje tri moguća scenarija nakon ponavljanja izbora – da omogućite jednoj ili drugoj strani da može da odlučuje bez vas, ili da opet budete u situaciji u kojoj se nalazite – što je malo verovatno, rekao je on.

Odluku „MI“ da postane stranka, Jerković pre svega vidi u nameri „uhljebljena partijskih vojnika“ nakon ponovljenih izbora.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari