Predsednik opštine Inđija i funkcioner DS Goran Ješić podržao je juče peticiju Ujedinjenih regiona Srbije za decentralizaciju. Ipak, prema saznanjima Danasa, Ješić nije stavio svoj potpis na peticiju i to „zbog partijske discipline“.


Lider URS Mlađan Dinkić i Ješić juče su u Inđiji govorili na tribini o potrebi jačanja lokalnih samouprava. „Moja opština, koja se smatra razvijenom, od 2008. je u stanu bankrota i ne može da uloži nijedan dinar u infrastrukturu. Zato podržavam inicijativu URS, jer će ovakva mera dovesti do poštenije raspodele finansijskih sredstava u lokalnim samoupravama, a vratiće se i imovina gradovima i opštinama. Moramo da menjamo politički sistem. Ovo je veliki korak za Srbiju i ima moju apsolutnu podršku“, kazao je Ješić. On, međutim, nije potpisao peticiju URS.

Kako naš list nezvanično saznaje, Ješić, mada poznat po „svojeglavosti“, odlučio je da se povinuje političkoj odluci DS da se funkcioneri stranke uzdrže od potpisivanja takozvane Dinkićeve peticije. Taj dokument je do sada potpisima podržalo 12 predsednika opština koji ne pripadaju URS-u, a ukupno više od 420.000 građana. Akcija će trajati do 30. maja, nakon čega sledi zakonodavna inicijativa u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari