Joksimović: Maliciozno je reći da nema osnova za otvaranje poglavlja EU

Ostavite komentar


  1. Nije maliciozno! EK je shvatila da se sredstva koja daje za razvoj demokratskih institucija koriste za ucvrscivanje autokratskog rezima.

  2. mi vidimo demonstraciju sile državnih službenika. Državni službenik, po definiciji, je servis građana, a ne beli medved koji neometano krši zakone i iživljava se nad ljudima koji ukazuju na malverzacije u javnoj upravi i javnim preduzećima. Kako funkcioniše naše pravosuđe i zbog čega su ljudi zbrinuti tamo kamen oko vrata govori rečito primer radnika JKP Gorica koji je ukazao na nenamensko trošenje novca i od javnog tužioca dobio rešenje o pokretanju postupka zbog uznemiravanja javnosti. Dragi naši političari, naše pare nisu vaš novac koji možete neometano da preusmeravate u vaše džepove i tvrdite da su oni koji to vide maliciozni.

  3. Do god slučaj Savamala ne bude do kraja rasvetljen, Srbija ne zaslužuje da se sa njenom vlašću uopšte razgovara. Ova vlast ( ne narod) zaslužuje najžešće sankcije i izolaciju!
    A ova ministarka pokušava da slaže narod, Sramota!

  4. Da li je maliciozno ako se svaki put kad je vidim podsetim da je ovo bivsa urednica seseljeve velike srbije?

    1. Nije maliciozno, nego samo dobro poznata činjenica.
      Zbog koje ovu gospođu ne mogu nikako da asociram s Evropom i mislim da je na funkciju koju trenutno obavlja postavljena samo kao izraz nekog uvrnuto-iščašenog radikalskog smisla za humor.
      Otprilike ono, kao kad bi neko čoveka sa tri razreda osnovne postavio da radi kao lektor za srpski jezik…

  5. Da je po ,,istini i pravdi,, ,nijedno poglavlje ne bi ni bilo otvoreno.To što je otvoreno je bio avans za ivršavanje zadatog od njih,Vi vraćate ovaj narod u 19 vek,a to je za spaljivanje kao veštica na lomači što praktikovala ta Evropa,a ne za otvaranje poglavlja.

  6. Ministarka Srbije za evropske integracije je izgleda zaboravila da je 10.12.2018. na konferenciji za medije posle Međuvladine konferencije EU–Srbija izjavila, citiram; »da je bilo zemalja EU koje su predlagale da se ne otvori ni jedno poglavlje, da je bilo zemalja EU koje su predlagale otvaranje samo jednog poglavlja, ali je na kraju konsenzusom dogovoreno otvaranje dva poglavlja«. Zato sada ne bih bio iznenađen, da se na sledećoj Međuvladinoj konferenciji EU-Srbija ne otvori ni jedno poglavlje. Ministarku bi više trebalo da »brine«, kakav će biti sastav nove Delegacije za stabilizaciju i pridruživanje parlamentarnog odbora EP-Srbija i ko će biti predsednik te delegacije, a pogotovo ko će biti novi izvestilac EP za Srbiju. Naime, kakvi »vetrovi duvaju« hodnicima EP, sigurno je da novi izvestilac EP za Srbiju više neće glasati protiv amandmana na Rezoluciju o Srbiji kojima se kritikuje stanje u pravosuđu, vladavini prava i slobodi medija u Srbiji. Inače, vrlo brzo, a sigurno do kraja godine, će do nas doći i »nezvanični glasovi« pojedinih poslanika EP o regularnosti parlamentarnih izbora i izbornih uslova u Srbiji; da nam je broj birača u Jedinstvenom biračkom spisku skoro jednak ukupnom broju stanovnika, da opozicija nema ravnopravan pristup medijima u predizbornoj kampanji, da na televizijama sa nacionalnnom frekvencijom nema predizbornih debata, da predsednik države ne može da predvodi jednu izbornu listu, itd.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.