Još dva meseca pritvora trojici Srba uhapšenih nakon oružanog sukoba u Banjskoj 1foto EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Osnovni sud u Prištini produžio je danas pritvor za još dva meseca Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, koji su osumnjičeni za „teroristički napad na policiju u Banjskoj“ u septembru prošle godine.

„Po zahtevu Specijalnog tužilaštva za produženje mere pritvora u krivičnom predmetu protiv okrivljenih V. T., B. S. i D. M., Osnovni sud u Prištini – Posebno odeljenje je 20. avgusta godine donelo rešenje i usvojilo zahtev Specijalnog tužilaštva, tako da je trojici okrivljenih mera pritvora produžena u trajanju od dva meseca“, navodi se u saopštenju stručnog saradnika iz kabineta predsednice suda Medine Gaši koje je prenela RTS.

Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću je određivana mera pritvora od 26. septembra prošle godine.

U Prištini ih sumnjiče za „teško delo protiv ustavnog poretka i bezbednosti“, „napad na ustavni poredak“, „pripremanje terorističkih dela ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti“ i „neovlašćeno vlasništvo, kontrolu ili posedovanje oružja“.

Oni su ranjeni a potom uhapšeni, u sukobu naoružane grupe Srba predvođene Milanom Radoičićem sa pripadnicima Kosovske policije 24. septembra 2023. godine u selu Banjska, kod Zvečana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari