Još jedan kandidat se javio na Šapićev poziv 1Foto: Printscreen Južne vesti

Vladimir Kovačević, industrijalac i predsednik stranke Nova – Da se struka pita, odazvao se na ponudu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da neko iz opozicije prihvati direktorsko mesto u ustanovi Apoteke Beograda.

On u saopštenju dostavljenom medijima navodi da njegova radna biografija jemstvo da bi Apoteku Beograd izvukao iz lošeg položaja u kratkom roku i učinio je profitabilnom.

“Kompetentnija ličnost za taj posao u političkom ambijentu Srbije od mene ne postoji. Već sam duže vreme izjavama u javnosti ukazivao na lošu sudbinu Apoteke Beograd, na loš polozaj generičke proizvodnje lekova u Srbiji i apsurd da lek koji leči košta manje od suplementa koji samo na duži rok pomaže”, ističe Kovačević u saopštenju.

Navodi da više od 10 godina u Srbiji lekovi sa A liste samo pojeftinjuju, dok sve ostalo poskupljuje.

“Zbog toga su i neki veliki privatni lanci već godinama u gubitku. Međutim, Apoteku Beograd je razorio loš menadžment i vođstvo Jasminke Bjeletić, dugogodišnjeg formalnog direktora te ustanove, a zapravo je svoje radne dane provodila putujući po svetu”, navodi Kovačević.

I zaključuje da ako gradonačelnik zaista misli ono što je izjavio, on mu je na kaže da mu je na raspolaganju “da „Apoteku Beograd načinimo održivom zarad svih Beograđana i pokažemo da u opoziciji ima zaista ozbiljnih i iskusnih ljudi profesionalno opredmećenih baš u pomenutoj oblasti“.

Podsetimo, Šapić je obećao da će se založiti da predloženi kandidat već na predstojećoj sednici Skupštine grada, za nekoliko dana, bude izabran na to mesto.

„Daćemo im priliku da u praksi pokažu da imaju rešenje i da učine preduzeće Apoteka ‘Beograd’ održivim. Evo, mi ne tražimo da prave profit, samo neka pokriju troškove zaposlenih i mi Apoteku nećemo prodavati“, rekao je Šapić, objavljeno je na sajtu Gradske uprave.

Juče se prvi prijavio predsednik Gradskog odbora DS Branimir Kuzmanović.

„Kaže Aleksandar Šapić da je kritika vlasti politikanstvo?!? Nego da mu olakšam, evo prihvatam, očekujem 200 dana, da rešimo to i njemu i Beogradu i zaposlenim u Apotekama Beograd. Da ne bude da je njegova ponuda politikanstvo, kao što verovatno jeste?“, napisao je Kuzmanović na društvenoj mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari