Još jedan kosovski zvaničnik ispraćen sa severa uz pištaljke (VIDEO) 1foto: Printscreen/YouTube/KoSSev

U severnom delu Mitrovice danas je boravio još jedan zvaničnik kosovske vlade, ovoga puta zamenik ministra administracije lokalne samouprave, Arber Vokri. Dolazak i ovog zvaničnika iz Prištine, naišao je na protest lidera Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića, a sa njim i više građana kao i civilnih aktivista. Među njima, ovoga puta je bio i Dragiša Mijačić.

Kada se Vokri pojavio na mitrovačkom šetalištu, gde je najverovatnije davao intervju nekoj televizijskoj ekipi, najpre su civilni aktivisti, a potom i lider SD, kao i građani, oni počeli da duvaju u pištaljke i skandiraju „Propaganda“.

Kosovska policija, koja je obezbeđivala Vokrijevu posetu severnom delu grada, stala je ispred građana i aktivista, blokirajući ih da ovom zvaničniku bliže priđu.

Arsenijević je negodovao zbog toga što policija ne dozvoljava da se priđe bliže dnu šetališta.

„Ovde sam još kao dete, ovde sam porastao. I vi sada meni sada branite da tu šetam, zato što je on došao ovde. Neka ide on, a ne ja sa mog šetališta, iz moje kuće. Ako već ima problem, neka ide on, a ne mi“, govorio je Arsenijević policiji.

Nasuprot Vokriju koji je nekoliko minuta davao izjavu televizijskoj ekipi, sve vreme su stajali građani koji su duvali u pištaljke i skandirali istu parolu.

Skandirali su potom i spuštajući se do glavnog ibarskog mosta, ka kom se uputio Vokri.

Zvaničnik se potom okrenuo ka njima, približio se građanima i aktivistima koji nisu prestali sa duvanjem u pištaljke i skandiranjem parole.

Vokri: Vidim da neki nisu baš srećni što sam ovde

Izjavio je potom medijima koji su ga sustigli, da je došao samo da „vidi građane“ i da vidi da „neki nisu baš najsrećniji“ zbog toga.

„Došao sam da vidim građane. Neki nisu baš najsrećniji zbog toga. Mi smo ovde da pomognemo, da širimo usluge za građane, da vidimo koje su njihove potrebe i da to upotpunimo“.

Na pitanje kome je pomogao svojim ovim dolaskom, odgovorio je:

„Očigledno nekoj grupi koja želi da se istakne kao da su lokalne vođe ili šampioni u borbi za srpski narod oved. Ja baš ne verujem u to, neke poznajem i lično“.

Kazao je da mu ovakvi protesti ne smetaju, jer je nekada bio i sam deo sličnih protesta.

„To je demokratija, ne bi trebalo ni da se sviđam baš svakome ovde…“

U trenutku dok je Vokri davao izjavu, u pozadini je došlo i do manjeg incidenta, kada je, kako se čulo od Arsenijevića, jedan muškarac u crnoj odeći njega udario, a potom mu i uputio psovke.

Lider SD počeo je da se buni zbog toga što je veliki broj policije tu, kao i ovaj zvaničnik, i na to ne reaguju.

„Ajde profesionalci policajci, hapsite. Na vaše oči me je udario. Uhapsite ga!Lažno se prijavio kao policajac. Šta ćete uraditi?“, govorio je Arsenijević, na šta mu je jedan od policajac kazao da će lice biti ispitano u stanici.

Još je nekoliko minuta Vokri sada u blizini glavnog mosta nastavio da daje intervju televizijskoj ekipi, a u trenutku kada se uputio ka južnom delu grada pozvao je Arsenijevića da mu se pridruži na kafi, na šta mu je ovaj odgovorio da „ne pije kafu sa svakim“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari