Još tri dana do izbora: U Užicu nova parkirališta, asfaltiranje ulica i puteva, uređenje javnih površina (FOTO) 1Staza kod OŠ "Nada Matić"/Foto: Ana Milošević/Danas

Nekoliko dana pred izbore radovi se izvode u svim delovima Užica. Otvaraju se parkirališta, asfaltiraju ulice i putevi, popravljaju staze, čiste javni prostori. Rokovi za neke od radova su toliko puta pomerani, da je teško setiti se prvobitnih obećanja vlasti.

Za desetak predizbornih dana, završeni su radovi na uređenju parkinga Stara pošta, o kojima se godinama pričalo.

Od sutra u 8 časova, vozačima će biti na raspolaganju 80 parking mesta, za čije uređenje je iz gradskog budžeta izdvojeno 4,6 miliona dinara.

Osim toga, gradska vlast je započela i radove na Međaju, gde se uređuje novi parking kapaciteta od 80 do 100 mesta, u drugoj, odnosno plavoj zoni, a koji koštaju 3,3 miliona dinara.

Tri dana pred izbore, ubrzano se ne radi samo na parkinzima, već i na drugim lokacijama zbog kojih građani mesecima izražavaju nezadovoljstvo.

Tako su u toku i radovi na Cvetnom trgu, sa koga je tek nedavno uklonjen otpad ostavljen posle izgradnje kružnog toka kod Narodnog muzeja, mesecima ranije, o čemu je Danas već pisao.

Ubrzano se radi i na uređenju pešačke staze kod Osnovne škole „Nada Matić“, koja je prvobitno trebalo da bude završena do polovine decembra prošle godine, što je takođe bila jedna od tema kojima se Danas bavio.

Paralelno sa tim, asfaltiraju se gradske ulice i seoski putevi, a u Ulici Milana Popovića počinje rekonstrukcija potpornog zida.

Posebno važno za građane koji su ovih dana teško disali od prašine sa ulica punih rizle je i pranje gradskih ulica, koje je takođe u toku, a za čije potpuno prolećno „umivanje“ je, kako su u Bioktošu pre nekoliko dana rekli za Danas, potrebno 38 do 40 radnih dana, a koje će se u ovoj sedmici raditi u dve smene.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari