Jovan Hadži Đokić iz SNS-a novi predsednik Skupštine opštine Vračar 1foto: S.S./ATAImages

Akademik Jovan Hadži Đokić iz Srpske napredne stranke (SNS) izabran je danas za novog predsednika Skupštine gradske opštine Vračar glasovima 34 odbornika, među kojima su i dvojica predstavnika Narodne stranke (NS), izjavio je kandidat za predsednika opštinskog parlamenta opozicione koalicije „Biramo Vračar“ Bogdan Tatić.

„Hadži Đokića je tajnim glasanjem podržalo svih 25 odbornika SNS, zatim sedam odbornika sa četiri lokalne izborne liste, kao i dvojica odbornika NS, dok su svi predstavnici koalicije ‘Biramo Vračar‘ za mene kao kandidata glasali javno“, rekao je Tatić za N1.

Tatuć je konstatovao da su maske definitivno pale i da je jasno ko su sateliti SNS.

„Ono što je iznenađujuće je to što su i odbornici Narodne stranke glasali za kandidata naprednjaka i tako ozvaničili koaliciju sa SNS“, naglasio je Tatić povodom konstituttivne sednice Skupštine opštine Vračar.

Odlukom Opštinske izborne komisije na Vračaru, nakon navodno tehničkih ispravki na četiri biračka mesta, lista „Biramo Vračar” je umesto prvobitnih 28 dobila 27 mandata, lista „Vračar Vračarcima – društvo za ulepšavanje Vračara” dobila je treći mandat, a manjinska lista koalicije „Snaga“ ostala je sa jednim odborničkim mestom.

Koalicija oko SNS ima 25 odbornika, po dva odbornička mandata osvojile su izborne liste Zelenog pokreta Vračara, Narodne stranke i „Dosta je bilo“, dok je jedan pripao manjinskoj listi „Mi smo Vračar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari