Jovanović: Blistali bismo da nismo izgubili 20 godina na priču o EU

Ostavite komentar


  1. Ma, nemoj, koja pamet, „umesto da smo trošili energiju na priču o EU, za to vreme mogli smo da sređujemo zemlju“. Ti to ozbiljno?!!
    A ko ili šta nas je sprečavalo da uporedo uz „priču o EU“ sređujemo zemlju?
    Ja ću ti reći ko i šta: naša plitka pamet i kratkovidost, naše robovanje glupim mitovima, naša sklonost ka prečicama i muljavinama, naša sklonost ka samozavaravanju i precenjivanju sebe, a potcenjivanju drugih i naš ćiftinsko-sitnošičardžijski „u se, na se i poda se“ mentalitet. Nema EU baš nikakve veze s time.

  2. Sta to znaci „odnosi na uzajamnu korist, nista manje, nista vise.“? Da li mozda znate koliko je u Srbiji u upotrebi kola Hitne pomoci koje je EU POKLONILA drzavi i narodu Srbije ili jasnije – koliko bi kola Hitne pomoci danas bilo u upotrebi i prevozilo bolesne da nije bilo tog poklona. ili da se EU vodila Vasim predlogom cvrsto se drzeci pravila- koliko mi damo njima tacno toliko i oni nama. Navceo sam samo jedan banalan primer koji mi je prvi pao na pamet

  3. Demagogija, populistička.
    Upravo EU i proces pridruživanja znače sredjivanje i društva i države. Na našu žalost mnogi koji su te procese trebali da organizuju i sprovode su videli priliku za sredjivanje ličnih interesa….

  4. kakav autogol od izjave : ) pa mi ne „blistamo“ baš zato što nam je sve preče od toga da uvedemo i sprovodimo zakone koji važe u EU zemljama. Za čoveka koji ovako odvaljuje nemam nameru nikad da glasam.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.