Jovanović Ćuta: Branićemo Gornje Nedeljice kako znamo i umemo 1foto: Printscreen/N1

Aleksanda Jovanović Ćuta lider Ekološkog ustanka, poručio je nakon zvaničnog prijema nemačkog kancelara Olafa Šolca, da će Ekološki ustanak uskoro izaći sa planom odbrane Gornjih nedeljica, da će u njih moći da uđu samo prijatelji, a da oni koji se nelaze u Palati Srbije to nisu.

Ćuta je objasnio da potpisivanjem ovog memoranduma postaje samo pitanje vremena kada će kompanija Rio Tinto otpočeti projekat Jadar.

– To znaći da će 300 učenika oš u gornjim nedeljicama morati da idu u neku drugu školi. E to potpisuje Aleksandar Vučić – podvukao je.

Ćuta se obratio i direktno predsedniku republike i poručio mu da je stao iz projekta koji raseljava narod, koji od njega traži zaštitu i dodao da Vučić da je zapravo hrabar kakvim se predstavlja, otišao bi da brani gornje nedeljice umestp da se „kriješ iza Šolca, Šefčovića i velikih sila“.

– To ti neće proći. Ovi ljudi iza mene, Ekološki ustanak, će braniti kako znamo i umemo Gornje Nedeljice. Izaći ćemo sa planom odbrane Gornjih Nedeljica, u njih će samo moći da uđu prijatelji, svi oni koji su unutra (u Palati Srbija) nisu prijatelji, od danas ih smatramo neprijateljima – poručio je Ćuta.

Narodnim poslanicima Ekološkog ustanka nije bilo dozvoljeno da konferenciju održe na planiranom mestu. Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova nisu dozvolili poslanicima da priđu zgradi Palate Srbije uz obrazloženje da se nalaze „u restriktivnoj zoni“.

Poslanica Danijela Nestorović ocenila je ono što rade evropski parlamentarci kao iznudu.

– Prema informaijama koje imamo, ovaj memornadum je potpisan još 2023, ovo je samo farsa. Ovde se dogovaraju mnogo krupniji poslovi danas, a to je sticanje profita za Aleksandra Vučića i njegovu organizovanu kriminalnu grupu, a ne za građane. Sa evropskim zvaničnicima možemo da razgovaramo ako – navela je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari