Desetogodišnje mučenje i agonija su okončani. Pre deset godina sam Miloševića poslao u Hag, uveren da je to jedini način da se Srbija oslobodi i promeni i postane prava evropska država. Boris Tadić je završio ono što je u nemogućim uslovima počela vlada Zorana Đinđića.

Čestitam predsedniku Srbije što je taj posao nastavio hapšenjem Radovana Karadžića 2008. godine i završio hapšenjem Ratka Mladića, izjavio je Čedomir Jovanović, predsednik LDP.

Kako ističe, izvođenje Mladića pred sud ne sme biti doživljeno kao rezultat ucena pod kojima je Srbija popustila da bi sebi obezbedila mesto u Evropi. „Ovo hapšenje znači ispunjavanje velike obaveze koju smo kao država imali prema sebi, svojim susedima i budućnosti Srbije. Izvođenje Mladića pred sud nije samo satisfakcija za žrtve i najbliže svih onih koji su stradali u zločinima za koje ga tereti Haški tribunal, nego i prilika da se sa našeg društva skine teška hipoteka pod kojom živimo više od 15 godina“, ukazuje Jovanović.

Jovanović zaključuje da je hapšenje Mladića „u potpunosti učinilo nespornim politiku LDP, kao i svih drugih reformskih snaga u zemlji, nevladinih organizacija i pojedinaca koji su godinama bili usamljeni u borbi za kažnjavanje zločina i suočavanje sa njihovim posledicama“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari