Jovanović: Došli do tačke ili EU ili Rusija 1Foto: FoNet Zoran Mrđa

Srbija je došla do tačke posle koje nema povratka i mora da odluči hoće li nastaviti sa iracionalnom politikom podaništva prema Moskvi.

Ili će se okrenuti saradnji sa zemljama EU sa kojima ima najbolje ekonomske odnose i čiji deo teži da postane, izjavio je danas predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.
 
Jovanović smatra da je dužnost Liberalno demokratske partije je da upozori javnost da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić očigledno želi da od građana sakrije činjenicu da Srbija neće postati član Evropske unije ukoliko ne usaglasi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom te organizacije.
 
Višegodišnje tumaranje naše zemlje prouzrokovano neodgovornošću i populizmom većine političara, prema rečima predsednika LDP, učinili su da evropske integracije kod velikog dela ljudi budu najomraženije, zbog čega postoji opasnost da završimo kao ruska gubernija, ostavljena da nestane usred Evrope.
 
Jovanović je kao primere naveo najnovija dešavanja u Crnoj Gori i špijunske afere, kao i „nacionalističke ispade zvaničnika Srbije po pitanju Kosova“, koji „zbog sopstvenih političkih, a izgleda i ekonomskih, interesa ugrožavaju evropski put“ Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari