Jovanović (DSS): Ekonomski ideja malog Šengena nije loša, bio bih obazriv kod protoka ljudi

Ostavite komentar


    1. I ovaj poceo da glumi opoziciju ,izgleda pao dogovor sa Vucicem cim mu daju prostora na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i hvali neke poteze vlasti

  1. Meni „Mali Šengen“ liči na „Veliku Albaniju“.Zašto se ne pravi takav projekt sa BiH i Crnom Gorom , a da, ne može jer bi se Srbi kretali bez kontrole?

    1. Ako nastave sa uvozom radne snage iz Albanije i Maćedonije prasići će kao i Srbi postati retkost a jagnjići će biti preskupi. Ali ako tako valjda i treba kad ubacuju u „ćoravu kutiju“.

  2. Jovanović jeste jedan od najinteligentnijih srpskih političara, ali u zadnje vreme daje neke izjave, koje nisu u skladu sa tim. Ako je ovaj „mali šengen“ dobar za srpsku ekonomiju, zašto u njega nisu ušle BiH i Crna Gora, kada su te dve zemlje naši najveći ekonomski partneri u regionu? Sa BiH i CG imamo najveći suficit i, za razliku od S. Makedonije i Albanije, ne uvode zabrane na našu robu
    Podsetiću da je S. Makedonija u više navrata zabranila uvoz srpske pšenice, dok se proizvodi iz te zemlje nesmetano uvoze u Srbiju. Zašto se niko ne pozabavi tom temom. Možda CG nije zainteresovana, ali šta je sa BiH najvećim uvoznikom srpskih proizvoda? I nije samo ekonomija u pitanju, CG i BiH su nam u svakom pogledu(od kulture i jezika do geografije) bliže od Albanije.

  3. Mali Sengen ce da izazove dve stvari pogubne za Srbiju.
    Prvo: Odlazak mladih i skolovanih Srba ce se nastaviti u jos vecem broju.
    Drugo: Srbija ce biti preplavljena jeftinijim poljoprivrednim proizvodima, tako da nasi poljoprivrednici svoje masine mogu da konzerviraju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.