Jovanović (DSS): Predaja KiM otvara pitanje Raške i Vojvodine

Ostavite komentar


  1. Nema razloga da se ‘pominje tema Kosova’! Treba da vam je jasno da je ta tema toliko u temeljima Protesta da je njeno eksplicitno pominjanje obicna detinjarija koja sluzi samo kao jeftina dnevnopoliticka tema politickim partijama poput vase. … Valjda vam ne treba napominjati da odmah po dolasku na vlast Narodu dugujete Referendum na kome ce vam jasno reci da li je za zrtvovanje Kosova za ‘Briselsku Maglu’!?

    1. Zalaganje za ideju povrtaka „Kosovo u Srbiji“ i ulazak predstavnika 1,7 miliona Albanaca u Skupštinu i Vladu Srbije , stvara uslove da ubrzo i Kosovo i Vojvodina opet postanu autonomaške tvrđave koje kontrolišu centralnu Srbiju gde žive Srbi koji su stvarali Kraljevinu Srbiju.
      Znamo da je to bio cilj komunista , a možda je to i sada nekome cilj, !

      1. Najbolje proevropsko rešenje je Kraljevina Srbija sa RAVNOPRAVNIM POKRAJINAMA bez autonomije (samostalnosti) u državnim nadležnostima !!

  2. Bravo – sve ste rekli !!! Ovo je otvorena veleizdaja drzave koju treba spreciti na svaki nacin. Izlazite na proteste Srbi. Na vlast treba dovesti vladu nacionalnog spasa da povrati drzavne institucije i zaustavi izdaju Srpskog Kosmeta!

    1. Ne, nije ama baš ništa rekao . Gde je taj plan za Kosovo i šta uraditi sa skoro dva miliona Albanaca. Da se vozaju hladnjačama po Srbiji ili da se proteraju, jer neće da žive u državi sa imenom Srbija.

      1. albanaca nema ni 1 milion na Srpskom KiM a postoje spiskovi ko je ko. Isto tako ce se lako pronaci svi albanci koji su usli na KiM i zauzeli Srpska imanja – to su ilegalni imigranti koje treba vratiti u u njihovu maticnu drzavu Albaniju. Teroristima, kriminalcima i narkosima SVIH nacionalnosti treba suditi. Sam izaberi u koju kategoriju spadas posto ostavljas na svim portalima svoje albanske komentare i siris propagandu o nepostojecih 2 miliona albanaca. Da mozete da idete u Evropu skoro svi bi dobrovoljno pobegli od vasih narko vodja!!

        1. Treba da kazes narocu da si direktor kosokvske statisticke direkcije kad tako dobro znas koliko ima stanovnika na kosovu.
          Prema toj agenciji na kosovu zive nesto vise od 1.8 miliona bez upisa brojne kosovske dijaspore po evropi i sirom sveta sto po gruboj proceni ime nesto vise od milion ljudi.Na kosovu nema privatnog imanja koje koristi neko drugi bez odobrenja zakonitog vlasnikaCak to pitanje je davno reseno.Neko je prodao a neko prima kiriju.Kosovo nije privlacna zemlja da bi neko sa strane ide da zivi tamo.Da albanci idu po svetu to je istina ali ne u vecem broju nego u ostalim zemljama regiona.Kosovske vodje nisu nista lbolje ili losije od svih ostalih „vodja“ u regionu.Budi siguran svi su isti

  3. U ovih dvadeset godina se pozicija Srbije i Srba u vezi sa KiM znatno pogorsala i zamrznuti konfliktom samo gubila us ogromne finansijske gubitke sto kroz otplatu kosovskih kredita, placanje paralelnih institucija, kosovskih dodatka kao i plate radnicima EPS i PTT, ZS koji su izbegli sa KiM, kao i preko 36.000 radnika drustvenih i javnih preduzeca koji primaju minimalac a ne rade. Da ne govorimo o oko 30.000 penzionera sa KiM Koji bas zbog tih primanja imaju sada minimalne, zagarantovane penzije u proseku 15.000 din. mesecno. Da ne govorimo o interno raseljenim Srbima Koji su gradjani treceg-cetvrtog reda koji su potpuno obespravljeni u svakom pogledu od lecenja, izdavanja licnih dokumenata, i cak glasanja na izborima jer na lokalu nemamo pravo glasa.
    Omedjivanje granice sa Albancima i zaokruzenje Srbije u unutrasnjoj samoupravi (prestankom postojanja AP KiM automatski prestaje i AP Vojvodina) podizanje nivoa samoprave kroz regionalizaciju ce onemoguciti separatizam i secesionizam AP Vojvodina i tzv. Sandzaka. Ako ukinemo AP Vojvodinu i smanjimo broj poslanika u skupstinu Srbije znatno cemo smanjiti budzetska davanja za preskupu vojvodjansku i kosovsku skupstinu i vladu a te pare preusmeriti u regionalnu i lokalnu samoupravu.

  4. Ako je situacija u Rep. Srbiji takva kakvu je on predstavlja onda nije problem na Kosovu (ono se i onako izdvojilo), Vojvodini, Raskoj i jugu Srbije nego u ustrojstvu Rep. Srbije. Federalizacija je resenje e sada u kom vidu to je stvar politike…

  5. I ne samo Raske i Vojvidine…!
    Skoro cela teritorija Srbije lezi na otimacini i silom osvojenim tudjim teritorijama razume se uz pomoc Rusije i Francuske.
    Veci deo sadasnje tetitorije Srbije lezi u granicama nekadasnje Albanije koje Srbija svojom soldateskom, derzvnom politikom i uticajem srpske pravoslavne crkve prisvoila albanske teritorije
    ( ortodoksnim albancima prisvoila njihove zemlje nakon njohovog proterivanja iz njohovih ognjista , ubila ih ili u vecini slucajeva ,u vemikom broju asimimirala u srbe ) i to, represivnom politikom pocevsi od 1844, 1866/67, 1881 , 1912, 1913, 1919, 1926, 1934,1936,1945,1955, 1957, 1966,1999 itd itd.
    Niski Sandzak ili Niski okrug sa vise od 700 cisto albansnih naseljnih mesta i sa 600 hiljade albanske populacije je kriminalno prociscen u zimi i mrazu 1866/67 g.gdje su srpske vlasti pobili i vise od 50 hiljada albanaca da bi im do 1881 g. njihovu imovinu srpske vlasti po hitnom podtupku dodelili srpskim kolonizatorima ( tako pisu i nemi srpski putopiskci tog vremena )
    Tako je g.Jovanovicu, ja se s vama slazem ..mora se otvoriti ova pitanje nezakonito osvojenih tudbih tetitorija od strane Srbibe Srbije

    1. Kada bi išli tvojom logikom, onda na čijoj zemlji je stvorena današnja SAD.

  6. opozicija Bivsa vlast non stop govore o predaji kosova i izborima dal se oni plase izbora i propasti i sta uradise oni sa kosovom dok su bil na vlasti Konkretno oni nemaju nista da ponude ovaj deo opozicije je kao losa napravljena frula duvas a nema rezultat tona nigde

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.