Jovanović: Idem na sastanak sa Mekalisterom

Ostavite komentar


  1. Nije mi jasno zašto objavljujete njegove izjave i planove jer nekad je opstajao u politici zato što je davao šokantne izjave ali danas više nikog ne može iznenaditi svojim izjavama!

  2. Pa preko Jovanovica ce sigurno Mekalister zvanicno dobiti informaciju za odnose sa BiH, ulazak u NATO. Posto te informacije nije dobio nezvanicnim sastankom.

  3. Navalentna politička udavača tj.““miljacka““ u pokušaju, drobi o destruktivnosti. Važno da si ti konstruktivan toliko da nema konstrukcije na koju se ne bi nakačio samo da si u skupštini. Uspeo si da budeš poželjna/zahvalna opozicija isto kao i Šešelj koji je nekad takve zvao kombi-strankama. Sad ti celo članstvo staje na prednja sedišta a kombi ti vozi bivši Šekijev pionir zato što ti puter curi s glave i treba ti kišobran za eventualna nezgodna potpitanja o punjenju džepova preko noći.

  4. Vidim po mnogim komentarima – ne samo na ovaj tekst – da se brojni čitaoci čude zašto se uopšte donose vesti koje imaju vezu sa izjavama Čedomira Jovanovića. Jer zaista, ako je neko prljavo profitirao baveći se politikom, ako je neko dolazio do ogromnog novca uzimajući kredite koje nije vraćao, ako je neko zloupotrebljavao poverenje članova stranke na čijem je čelu – onda je to Čedomir Jovanović, čovek koji je u suštini sasvim sporedan šrafčić u političkom mehanizmu Srbije, čovek kontradiktornih postupaka i stavova, čovek koji sebi pridaje značaj koji uopšte nema i koji potkopava svaku iskrenu opozicionu ideju. Da li će on ići ili ne kod Mekalistera važno je isključivo njemu i nikom drugom na ovom belom svetu.

  5. @neregistrovan čitalac On jeste u skupstini. Cela teorija ti sada pada.

  6. "Mekalister i zvanično treba da zna da u društvu postoji energija potrebna za dogovor u Bosni i Hercegovini i rešenje odnosa Beograda i Prištine koji će bar našoj deci omogućiti normalan život. Reći ću mu da, uprkos velikim pritiscima, ne odustajemo od članstva u NATO-u kao jedine garancije održivog mira na Balkanu"rekao je Jovanovic. Da se ne zavaravamo, bez strateskog pomirenja sa Bosnjacima, dogovora o funkcionisanju BiH kao drzave i trajnog sporazuma sa Pristinom, nece biti stabilnosti, a time ni uslova za evrointegracije regiona.Stabilnost i mir se mogu ocuvati na duze vreme jedino pristupanjem Srbije, BiH i Makedonije u NATO. Ako do toga ne dodje ovaj prostor ce biti arena za niske udarce izmedju Rusije i Zapada gde cemo opet, kao i devedesetih, mi izvuci deblji kraj. Jovanovic je jos pre vise od deceniju trazio da Srbija prihvati realnost na KiM i od medjunarodne zajednice zatrazi konstitutivnost srpskog naroda na Kosovu. Tada su ga napadali kao izdajnika, oni isti koji ga i danas kritikuju. Sada smo dovedeni u situaciju da razgovaramo o statusu srpske manjine, a ne naroda na Kosovu.Kod nas u Srbiji je uvek prolazila politika sarenih lazi i primitivnog ,,rodoljublja". Da su uvazavani stavovi i upozorenja ljudi poput Vuka Draskovica i Cede Jovanovica, Srbija bi odavno postala clanica EU i NATO i u tim organozacijama ravnopravno stitila interese Srba u celom regionu. Vrlo je bitno da u ,,unutrasnjeem dijalogu" ucestvuju razumne proevropske snage iz redova opozicije. Nadam se da ce Vucic ovoga puta poslusati trezvene i mudre, a ne usijane glave.

  7. Konačno i Čeda u svojim vodama…Sad će lakše da se diše kad mu kapu kroji Mekalister.Sad je svoj na svome.

  8. Stanojlo:Čedin stav je odavno poznat a zna ga i Mekalister. On se zalaže da Srbija prizna nezavisnost Kosova i od toga ne odustaje.

  9. Nina: Bosna neće ući u NATO dok ne dobije saglasnost od RS a to ser neće jikada desiti.

  10. Da li Čeda ide na razgovor li ne, to je samo njemu bitno i nukom drugom na ovom belom svetu, i ne znam zašto uopšte njegove izjave i objavljujete.

  11. Cedomire ti nisi opozicionar i ne
    vidim razlog da se utrpavas u oz
    biljne razgovore.Tvoj komentar
    za g.Jankovica je izraz totalne
    frustracije i amaterizma i govo
    ri o tebi ciji si pion.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.