Liberalno-demokratska partija predala je u četvrtak u toku noći Republičkoj izbornoj komisiji poslaničku listu „Liberalno demokratska partija – Čedomir Jovanović“, potvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsednik LDP Čedomir Jovanović.
Nosilac liste i prvi na listi je Jovanović, a na listi su predstavnici Demohrišćanske stranke Srbije i Socijaldemokratske unije kao i nestranačke ličnosti.

Liberalno-demokratska partija predala je u četvrtak u toku noći Republičkoj izbornoj komisiji poslaničku listu „Liberalno demokratska partija – Čedomir Jovanović“, potvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsednik LDP Čedomir Jovanović.
Nosilac liste i prvi na listi je Jovanović, a na listi su predstavnici Demohrišćanske stranke Srbije i Socijaldemokratske unije kao i nestranačke ličnosti.
– Na predstojeće izbore ulazimo s ambicijom da presudno utičemo na rad buduće vlade Srbije, koja po našem mišljenju mora biti reformska – rekao je Jovanović.

Ko je na listi

Nakon nosioca, predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, na listi LDP se, između ostalih, nalaze: Biljana Srbljanović (2), Žarko Korać (3), Vladan Batić (4), Vesna Pešić (5), Nataša Mićić (6), Milan St. Protić (7), Milutin Petrović (8), Petar Luković (9), Svetislava Bulajić (10), Biljana Cincarević (11), Nenad Marjanović (12), Olivera Ježina (13), Željko Markuš (14), Dejan Sinadinović (15), Nenad Milić (17), Ivan Andrić (22), Zoran Ostojić (162), Nenad Prokić (185) i Nikola Samardžić (205).

On je dodao da LDP sa puno optimizma gleda na vreme posle 11. maja, „kada se Srbija mora vratiti na onaj politički put u periodu vlade Zorana Đinđića i da bez predrasuda moramo krenuti ka Evropi“. Predsednik LDP je ukazao da će izborna kampanja ove stranke biti dinamična i vrlo ambiciozna sa sloganom „Širi dalje“.

SDU nikada sa SRS, SPS i DSS

Glavni odbor Socijaldemokratske unije jednoglasno je juče odlučio da ta stranka ni pod kojim uslovima neće učestvovati u radu vlade sa predstavnicima Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije. GO SDU je u saopštenju potvrdio da će na parlamentarne i lokalne izbore izaći sa Liberalno-demokratskom partijom, i to sa 14 poslaničkih kandidata SDU na listi LDP.

Jovanović je istakao da je atmosfera u kojoj se održavaju izbori loša i da se sva suštinska pitanja nalaze u drugom planu pred nametnutim temama koje su proizvod „nesposobne i propale“ koalicije. Prema njegovim rečima, za LDP je trenutno aktuelna priča o saradnji sa drugim demokratskim snagama, ali i da će se ta saradnja ostvariti u periodu nakon izbora.
Prioriteti kampanje LDP, kako je rekao Jovanović, usmereni su ka promeni „neprirodnog“ odnosa države prema građanima.
– Država mora imati snage za unutrašnju reformu kako bi prestala da bude pretnja svakom građaninu ove zemlje, što je preduslov za oslobađanje potencijala koji se nalaze zarobljeni u stegama nesposobne države – naveo je predsednik LDP, dodajući da su dominantna pitanja modernizacija države i ekonomije, reforme obrazovanja, socijalne politike, kao i ozbiljne promene u spoljnoj politici.
On je poručio Demokratskoj stranci da ih LDP čeka 12. maja spremna za saradnju, „ali bez povezivanja sa principima na kojima se formirala prethodna vlada“.
– U ovoj izbornoj kampanji tražimo podršku građana za jasnu politiku, koja se po ključnim pitanjima trenutno razlikuje od toga što govori predsednik Republike Boris Tadić. Mi smo za evropske integracije, bez ikakvog uslovljavanja, kao i za redefinisanje politike prema Kosovu – naglasio je Jovanović.
Na pitanje novinara da li će predati imovinsku kartu Republičkom odboru za rešavanje o sukobu interesa na predlog ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića, predsednik LDP je rekao da to ova partija redovno radi svake godine i dodao da se on kreće brže od Dinkića, „jer se vozim motorom, a on autom starim osam godina“.
LDP će kampanju započeti danas u podne, početnom konvencijom u Studentskom parku u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari