Jovanović: Nikolić danima preti 1

Tomislav Nikolić zloupotrebljava funkciju predsednika Srbije i poslednje mesece mandata koristi za otvoreni obračun sa evropskom idejom u Srbiji.

Svojom retorikom i ponašanjem crta dugo najavljivane „crvene linije“ u spoljnoj politici Srbije i stvara antizapadno raspoloženja kod građana, ocenio je lider Liberalnodemokratske partije Čedomiri Jovanović.

Predsednik Nikolić vrlo dobro zna koje obaveze ima Srbija u procesu približavanja Evropskoj uniji, ali svojim ponašanjem jasno poručuje da ćemo u njemu imati najtežeg protivnika integraciji Srbije sa Zapadom, pošto je očito da je Nikolić preuzeo ulogu glasnogovornika Rusije u zemlji u kojoj je predsednik, istakao je Jovanović danas.

Jocvanović je ocenio da Rusiji nije potreban još jedan ambasador, pošto već ima zvaničnog, ali je Srbiji potreban hrabar predsednik koji nije sakriven iza demagoških priča o Kosovu i priključenju Srbije NATO, već koji preuzima odgovornost za svoje postupke i ima inicijativu u rešavanju ključnih problema ove zemlje.

Od Nikolića čujemo samo šta ne bi uradio, dok već skoro pet godina čekamo njegove predloge i mišljenja, koja uvek izostaju i obično se iznose tek kada predsednik Srbije ode u Moskvu, dosao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srbiji je potreban predsednik lišen dnevno-političkih komentara, izmešten iz zamišljenih stranačkih doživljaja o mestu Srbije u svetu, svestan da su interesi Srbije prioritet u njegovom radu i delovanju.

Nikolić, kako je rekao Jovanović, završava svoj mandat tako što danima preti da će Srbija nešto uraditi ili nekome nauditi, a i sam je svestan da možemo samo sebi naneti štetu ukoliko nastavimo ovako neogdovorno da se ponašamo.

On je pozvao predsednika i Vladu da usaglase svoje politike, i da ako se se jedan dan odlazi u sedište NATO radi zaštite interesa Srbije, ne može se drugi dan to poništavati, kao što to radimo i u slučaju briselskih pregovora.

Svaka neodlučnost ove vrste košta isključivo Srbiju i njene građane, i mora što pre biti okončana, zaključio je lider LDP.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari