Jovanović: Ništa od datuma pristupanja Srbije članstvu EU, oni su birokratija kao kod komunista 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS/MO)

Кandidat koalicije NADA za predsednika Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da „nema ništa od datuma“ o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU), i dodao da se EU „neće širiti u dogledno vreme“.

„Građani ne treba da brinu. Mi treba da gradimo sopstvenu državu, da gradimo sopstveni identitet, konsenzus oko najvažnijih nacionalnih pitanja i da se izborimo sa korupcijom“, rekao je predsednik DSS Miloš Jovanović, gostujući na televiziji Studio B.

On je ocenio da EU danas „nema ni interesa, ni strategiju za Zapadni Balkan“.

„EU ima suviše svojih problema za koje mislim da su neotklonjivi. Zapadnoevropska civilizacija je danas u opadanju a Evropska unija kao normativni projekat prati tu dekadenciju“, naveo je Jovanović, prenela je koalcija NADA koju čine Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) i 23 udruženja građana.

On je kao primere odsustva solidarnosti u EU naveo finansijsku krizu 2008. godine, migrantsku krizu i kovid krizu.

„Unija je u svim tim krizama pokazala potpuno odsustvo solidarnosti. Reč je o velikoj birokratiji i mene to podseća na komunističke vlasti, kao SFRJ nekada. Nekako funkcioniše a svi vidimo da to ide ka svom kraju“, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari