Jovanović (Novi DSS): Vučić će odgovarati zbog francusko-nemačkog sporazuma 1Foto FoNet Ana Paunković

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da će zbog „prihvatanja secesije Kosova i Metohije, kroz francusko-nemački sporazum“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić krivično-pravno odgovarati.

Jovanović je tokom razgovora sa građanima i novinarima u Beogradu na Zelenom vencu kazao da je društvo u Srbiji „dopustilo Vučiću da, bez konsultacija sa Skupštinom, Vladom ili narodom izvrši državni udar prihvatanjem sporazuma“, navodi se u saopštenju.

„Odgovaraće pred istorijom, odgovaraće politički na izborima, ali odgovaraće za to i krivično-pravno, jer ovo što radi je čin veleizdaje i protivno Ustavu Srbije“, ocenio je Jovanović.

Prema njegovim rečima „neverovatna je količina besramnih laži koje plasiraju Aleksandar Vučić i režimski mediji“.

„Prljava kampanja se vodi protiv Srpske koalicije NADA (Novi DSS-POKS), a Aleksandar Vučić je najobičniji lažov. On je napravio carstvo laži, on laže po svakom pitanju“, ocenio je Jovanović.

On je dodao i da francusko-nemački sporazum predviđa priznanje secesije Kosova i Metohije kao i da je posle jučerašnjeg sastanka u Beogradu jasno da strane diplomate samo dolaze da vide kako će se sprovesti sporazum.

„Zato mora da se promeni vlast, pa da onda kroz dijalog, kroz demokratsku atmosferu u društvu dođemo do konsenzusa i da se identitetski utemeljimo. A to ne možemo da uradimo u atmosferi tenzija, koje stvaraju Vučić i SNS“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari