Jovanović optužio vlast da je odugovlačila sednicu, Jovanov mu odgovorio 1Foto: L. Stevanović/ Danas

Predsednik Nove Demokratske stranke (Novi DSS) Miloš Jovanović poručio je tokom konferencije za novinare da su poslanici vladajuće koalicije bili ti koji su odugovlaćili vanredno zasednja Skupštine o rebalansu budžeta kako ne bi ostalo vremena za sednice o Kosovu i litijumu, za čije održavanje je zahtev podnela opozicija.

Jovanović je poručio da je valst pokazala svoju perfidnost i da su replika poslanika vlasti bile te koje su oduzele najviše vremena.

Dodao je da je indikator toga da je vlast zapravo ta koja je odugovlačila ovo zasedanje to što je Skupština prošle nedelje radila svaki dan, a rad Skupštine ni jednom nije bio produžen posle 18 časova.

Jovanović je podvukao da direktu odgovornost za sve što se dešava u zemlji snosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da budući da su institucije zarobljene podržava vaninstitucijalnu borbu.

Poslanik SNS Milenko Jovanov obratio se medijima odmah nakon Jovanovića i rekao da ne razume zašto se on izjašnjava o ovom pitanju budući da ni jednom zasednju skupštine prošle nedelje nije prisustvovao.

– Pojavio se čovek danas i sad nam priča šta je bilo proteklih pet dana i on zna ko je za šta odgovoran, ko je odugovlačio ko nije. Pričao mu neko – rekao je Jovanov.

Jovanov je rekao da kada su ranije produžavali rad Skupštine, poslanici iz redova opozicije

Poručio je da je danas bila održana sednica skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju, a da predsednik Novog DSS-a nije ni njemu prisutvovao, te izrazio sumnju u to koliko je Jovanoviću ova tema zaista važna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari