Jovanović: Privesti Šešelja 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović zahteva od policije da hitno identifikuje i privede obezbeđenje Vojislava Šešelja, kao i njega, zbog današnjeg fizičkog napada na Nenada Čanka, da najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani i upozorio, „u slučaju da skup bude odobren, da on neće biti održan, jer ćemo ga sprečiti“.

Ako je policija nesposobna da to uradi, onda ćemo biti prinuđeni da sami reagujemo, kako smo već to radili u prošlosti kada je u pitanju Šešelj i njegova horda sastavljena od nasilnika i primitivaca, izjavio je Jovanović.
Potrebno je, ako je rekao, staviti tačku na bahaćenje Vojislava Šešelja i sprečiti njegovo terorisanje cele zemlje i poštenih i pristojnih građana.
Danas je u napadu na hrvatske parlamentarce obrukao Srbiju i svakog građanina, još jednom služeći se primitivnim ponašanjem nedostojnog normalnog i razumnog čoveka, što Šešelj nikada nije ni bio, ocenio je Jovanović.
Gazeći hrvatsku zastavu i vređajući hrvatske poslanike samo je kompromitovao Srbiju u očima ljudi koji žive u našem susedstvu, svesno stvarajući tenzije koje treba da pogoršaju naše međusobne odnose, istakao je Jovanović. Jovanović takođe traži od policije da najavljeni skup radikala u Hrtkovcima zabrani, jer je to samo prilika da osuđeni ratni zločinac Šešelj i dalje širi svoju mržnju i poziva na nasilje.
U slučaju da skup bude odobren, unapred upozoravamo da on neće biti održan, jer ćemo ga sprečiti. Suprotstavljanje Vojislavu Šešelju i njegovom ludilu obaveza je svakog pristojnog čoveka u Srbiji, kaže Jovanović u pisanoj izjavi za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari