Jovanović: Proglasiti ambasadora Australije nepoželjnim zbog progona Đokovića 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović rekao je danas da Srbija, zbog „političkog progona i šikaniranja“ Novaka Đokovića, treba da ambasadora Australije proglasi „personom non grata“ i svog povuče na konsultacije.

„Ne samo da je naneta nemerljiva šteta najboljem sportisti sveta, već su poniženi država Srbija i svi njeni građani i duboko povređena nacionalna osećanja Srba“, rekao je Jovanović koji je i predsednički kandidat koalicije NADA, u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, „ne može se ćutke posmatrati vređanje i ponižavanje Srbije, njenih organa i građana, kakvom je naša država izložena poslednjih dana od strane pre svega australijske Vlade i zato je ovakava reakcija opravdana i neophodna“.

Nakon današnjeg saslušanja, tročlano sudijsko veće odbacilo je žalbu srpskog tenisera Novaka Đokovića, posle čega sledi njegova deportacija iz Australije.

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se nakon što je Federalni sud u Australiji odbio njegovu žalbu i u saopštenju je istakao da je veoma razočaran takvom odlukom.

Novak Đoković će iz Australije krenuti letom u 22.30 sata, odnosno 12.30 po srednjoevropskom vremenu. Najbolji svetski teniser uputiće se ka Dubaiju, gde će presedati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari