Jovanović: Rušenje mentalnih barijera

Ostavite komentar


  1. Kad sam pročitala ovaj Čedin sveobuhvatni, sadržajni intervju, sa jasnim obrazloženjem šta je njegova politika i politika njegove partije, shvatila sam da lider LDP želi, pored ostalog, da odgovori piscima komentara u Danasu posle objavljenih tekstova o njemu u proteklih mesec dana. Posle dobro promišnjenih odgovora u ovom intevjuu, koji karakterišu Čedomira Jovanovića kao dobrog poznavaoca teorije politike i vrsnog analitičare naše političke stvarnosti, vidi se kako ispadaju smešni komentatori u Danasu koji su napisali o Čedi: "Bitanga – to je apsolutno jedina reč koja verodostojno opisuje Đinđićevog potrčka. Setimo se samo njegove izjave – ruke su mi prljave ali mi je savest čista". "Čovek koji je sporedni šrafčić u političkom mehanizmu Srbije, čovek kontradiktornih postupaka i stavova". Ovaj komentar ja pišem zato što mi podvale na račun jednog od najinteligentnijih ljudi u Srbiji i najuglednijih naših političara u okruženju i svetu, postaju nepodnošljive!

  2. Slazem se u vecem broju stvari koje je izrekao Jovanovic. Mislim da je jedan od retkih cija stranka ima nekakvu politiku, u opstoj bezidejnosti i antipolitici. Medjutim, kada o Jankvicu govori kao o "apdejtovanom Kostunici" i kada mu spocitava neucesce u "gutanju dima" 5.oktobra 2000. , ne znam da li je svestan da radi isto sto i oni koji njega, Jovanovica, optuzuju da je lazna opozicija. Time otezavajuci demokratskim snagama u ovom drustvu da se konsoliduju. Umesto da se ujedinite oko ciljeva, vrednosti bavite se trivijalnostima, sujetama, time ko je gde bio , kada. Drugim recima , niskim udarcima. Ako necete da se dogovarate vi, im ko hoce. Pa cete na kraju kao "alternativu" Vucicevoj populistickoj, nacionalistickoj, korumpiranoj vlasti da dobijete Dveri, Stamatovica, razne Parovice i slicne..Tada ce stvarno biti kraj. Mislite o tome dok se bavite zadavanjem niskih udaraca , decijim sujetama i spaljivanjem mostova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.