Jovanović: SNS planira da sutra izglasa novu pljačku Beograđana

Ostavite komentar


    1. Ima rešenje: kad dođe vreme za glasanje, ne prenemaži se, nego zaokruži pametno!
      A, da, nemaš koga. E, pa ništa, onda ćuti i plaćaj!

  1. To mu dodje, kao nekada samodoprinos,zitelja Beograda…? Ili mozda,kao pre 30 godina,Zajam za preporod Prestonice…?? Harac-efendija bas ne vodi racuna o budzetu-gradjana…!!

  2. Eto nama „profita“ od preskupog grejanja.Nek nam preplaćeni deo vrate smanjenjem računa za predstojeću sezonu,i svršena stvar!
    Toplane profitiraju na kriminalno naduvanim računima i odsustvu bilo kakve kontrole od strane onih koji uslugu plaćaju !

    1. U Beogradu su kalorimetri uvedeni u zgradama koje se greju daljinskim grejanjem još od leta 2005 god i naredna sezona će biti 15 sa kalorimetrima, ali ovi podaci se kriju od korisnika, predajne stanice su zaključali radnici Toplane koji ne dozvoljavaju očitavanje kalorimetra jer se korisnici godišnje zadužuju sa akontacionim iznosima sa kojim bi mogli da se greju dve grejne sezone. u poslednjoj sezoni 2018/19 paušalno je kupljeno 189,2615 kwh/m2 stana god, dok je toplana isporučila 88,8634 kwh/m2 stana . Ne prikazivanjem OBRAČUNA zadržana je vrednost od 189,2615 kwh/m2 stana kupljeno – 88,8634 (isporučeno)= 100,398 kwh/m2 stana x 7,57 din/kwh=760,02 din/m2 stana. Tako stanu od 60 m2 je ukradeno45.600,81 din – 7% (popust ako je plaćao u roku)=42.408,76 din.

  3. Mada je Vlast donela Uredbu o cenama toplotne energije još 2012 god nije je nikada primenula, mada su za to postojali opravdani razlozi jer je nabavna cena ruskoga gasa opala za više od 60%. Da bi se u to uverili potrebno je da ukucate Russian Natural Gas Manthli Price, i da očitane mesečne iznose pomnožite sa 36 da bi preveli !.000.000 BTU u količinu 1.000 m3. Množenjem sa kursom USD $ dobija se cena gasa za 1.000 m3. Očigledno je da su korisnici i na ovaj način pokradeni jer Uredva nije sprovedena, a služila je samo da se sakrije nazakonita naplata daljinskog grejanja koja se obavlja u celoj SRBIJI decenijama.

Ostavite komentar


Politika

Brnabić : Beskrajno se radujem raspravi o litijumu 10

Brnabić : Beskrajno se radujem raspravi o litijumu

Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije na X mreži , reagujući na pisanje Nove S i optužbe opozicije da vlast beži od rasprave o KiM i ltijumu , napisala je da ona i vlast ne beže od tih tema, kao i da opozicija ponovo pokazuje svoje licemerje.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.