Jovanović: Srbija treba da bude ponosna jer je Handke dobio Nobelovu nagradu

Ostavite komentar


  1. Jesi li ti pročitao nešto od Handkea zemljače? Ili isto kao Vučić, pokušavaš da privučeš koji glas. „Knjige braćo, knjige, a na zvonca i praporci“ i interesni stavovi.

  2. Veliki nemački pisac je dobio nagradu za svoje stvaralaštvo i zbog toga Srbija treba da bude ponosna? Bože me sakloni, šta sve još nećemo čuti od ovih likova. Cirkus Medrano.

    1. Da se prisjetimo: 1973 god Krlrza i Andric su potpisali peticiju da se Titu dodijeli Nobelova nagrada za mir. Ne vidim da se ikome oprasta politicko kameleonstvo pa i gosp H.

    2. Vama ni Bog neće pomoći. Probajte najprije sa opismenjavanjem. Inače, izvukli ste (vi iz Danasa) gotovo nebitno iz odličnog intervjua mladog čovjeka, gospodina Jovanovića.

  3. Sramota je da se Handke navodi kao ličnost koja predstavlja srpsku kulturu. Činjenica da je Handke dobio pasoš R. Srbije nimalo ne menja istinu da je on Austrijanac. Izjave u stilu da je on drugi srpski nobelovac i sl. su politički nezrelei detinjaste. Štaviše, uopšte nije na mestu da se njegov lik i delo zloupotrebljavaju u političke svrhe. Dovoljno je što smo njemu lično izrazili zahvalnost.

    1. Izjaviti da smo ponosni na to što je prijatelj naše države i naroda dobio Novelovu nagradu za književnost ne znači svojatanje pisca i nagrade. Niko nije izjavio da Handke predstavlja srpsku književnost i kulturu, bez obzira što je u svojim knjigama pisao o srpskom narodu. Ne znam da li srpski političari koriste situaciju da bi profitirali kod glasača ili to rade zbog druge strane, koja pisca napada i osuđuje ili su neke druge namere u pitanju,ali je to potpuno legitimno. Ne znam da li je to u skladu sa lepim manirima, ali je sigurno neuporedivo bolje nego kad ga lažno optužuju da podžava zločine.

  4. Da li je moguce da opozicija gostuje u ovakvoj emisiji sa ovakvim voditeljem a da mu niko je skrene paznju na pitanja od 2 minuta , koja nisu ni pitanja nego subjektivne klasifikacije i konstatacije.. Lary King je dao recept – postavljati sto kraca pitanja i slusati odgovore, sto ovde nije slucaj. Gori je od Sarape. A kad su mediji u pitanju, ovaj politicar rece da ne bi iznosio nas prljav ves pred Evropom, u fazonu da cuvamo problem kucnog nasilja u svoja cetiri zida.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.