Jovanović: Treba nam mir, ne teritorija 1Foto: BETA/MILAN OBRADOVIC/DS)

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović poručio je danas predsedniku Srbije da u reševanju kosovskog problema „bude ono što svi drugi nisu bili, uz sva ograničenja i sve greške“, jer nam je potreban mir, a ne teritorija.

Mi više nemamo vremena, morate da nastavite pregovore, poručio je Jovanović na sednici Skupštine, i konstatovao da je Vučić kao predsednik u svojim pokušajima pronalaženja rešenja za Kosovo „potpuno sam sa sobom“.

Voleo bih da u crkvi možete da nađete nešto što bi uvelo mir u ovaj naš podivljali narod, ali nema takvih. Voleo bih da to nađete i u Akademiji (nauka), gde ima hrabrih ljudi, ali ni tamo to nećete naći, napomenuo je on.

Jovanović je dodao da bi voleo i želeo da on može da postigne rešenje za Kosovo umesto Vučića.

Molim vas, kažite mi šta da uradim da bi naš narod i naša deca našli mir i sreću. Mi na Kosovu možemo da dobijemo ono što nikad nismo imali – mir sa Albancima, ali pre toga moramo da nađemo mir sa nama samima, kazao je Jovanović.

Prema mišljenju Jovanovića, u posednjih sedam godina izgubljeno je vreme u kome su Srbi mogli „bar da pokušaju da postanu pristojan narod“. On je to ilustrovao današnjim dočekom koji su predstavnici pokreta Dveri priredili Vučiću i konstatovao da je predsednik „ušao u Skupštinu Srbije, kao da u Skupštinu u Prištini“, uz uvrede.

Jedni drugima lomimo vratove, grizemo se, zakazujemo mitinge da bismo proklinjali one koji nisu sa nama, rekao je Jovanović.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković je, hvaleći sve Vučićeve poteze vezane za Kosovo, konstatovao da to koliko su oni dobri bili pokazuje rejting vladajuće koalicije, jer je „podrška građana u ovom trenutku veća od 80 odsto“, a na primedbe opozicije ne treba se osvrtati.

Sve što radite, radite dobro za Srbiju, naglasio je Marković, koji je Vučićevu borbu na pregovorima u Briselu uporedio „kao kad bi Vojislava Šešelja poslali u ring sa Tajsonom“, ali Vučić je ostao na nogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari