Jovanović tvrdi da u opštini Žagubica vlada organizovani kriminal i teror Safeta Pavlovića, Dveri osuđuju Pavlovićevo ponašanje 1Printskrin Jutjub/Parlament.rs

Poslanik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je danas, povodom nasilja na protestu u Žagubici, da tom opštinom vlada organizovani kriminal i teror koji sprovodi predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

„Mi narodni poslanici juče smo bili tamo. Ako će išta da ujedini opoziciju to je onda Safet Pavlović jer je naša dužnost da zaštitimo te ljude od njegovih batinaša. Posle uskršnjih praznika opet ćemo se okupiti u Žagubici i tražićemo sednicu Narodne skupštine da se održi u skupštini opštine Žagubica“, rekao je Jovanović na konferenciji.

Poslanica pokreta Dveri Radmila Vasić navela je da je protest protekao mirno uprkos provokacijama, ali da je došlo do fizičkih napada kada su poslanici pokušali da uđu u zgradu opštine Žagubica.

„Kada smo krenuli da predamo zahteve, ja sam se progurala i ušla, ali ostale demonstrante su nasilno izbacili. Unutra me je predsednik opštine lično vukao i gurao. Želim da pošaljem poruku i policiji i tužilaštvu da zaštiti sve građane tamo“, rekla je Vasić.

Protest u Žagubici organizovan je povodom najavljenog iskopavanja zlata kompanije „Dandi“ i poslanici su zatražili da se po ovom pitanju otvori javna rasprava u Skupštini.

Lider Dveri Boško Obradović nazvao je danas ponašanje predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića prema poslanicima i građanima „bahatim i kabadahijskim“ i pozvao institucije da reaguju.

Na posebnoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, Obradović je osudio ponašanje Pavlovića prilikom jučerašnjih protesta građana koji se protive najavljenom otvaranju rudnika na području Žagubice.

Zapitao je i šta još treba da se desi da bi se alarmirali nadležni organi i reagovale institucije, te šta mogu da očekuju građani ukoliko su napadani i poslanici koji imaju imunitet.

Poslanica Dveri Radmila Vasić, koja je juče bila u Žagubici, kazala je da je pokušala da na pisarnici opštine preda zahteve građana i da je tu videla Pavlovića ali i „deset maskiranih batinaša“ .

Kazala je da ju je Pavlović „povukao jako za ruku“ i da joj je i „iščupao neke dugmiće“.

Dodala je da je s poslanikom Aleksandrom Jovanovićem Ćutom otišla potom u policijsku stanicu gde je sačinjena službena beleška i da sada čeka odluku tužilašta o celom slučaju.

Prethodno danas je za televizju N1 Jovanović kazao da postoji snimak na kome ga predsednik opštine Žagubica udara u glavu.

Dodao je i da je Pavlović „razvlačio poslanicu Dveri kroz hodnik“, a da su (poslanici Ekološkog ustanka) Danijeli Nestorović oteli telefon.

List Danas je sinoć objavio da je Pavlović kazao da ni do kakvog fizičkog obračuna nije došlo, i da „Ćuta izmišlja“ te da je dodao da su „aktivisti tukli novinara TV Homolja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari