Jovanović: Usvajanjem Tijaninog zakona u ovoj formi pravimo veliku grešku

Ostavite komentar


  1. I u Šilerovoj si branio EUropske vrednosti?
    Pri tom ne kažeš da većina zemalja EU ima doživotnu kaznu, a u nekim državama SADa još uvek postoji i smrtna kazna.

    1. Ma, ovaj Čeda, baš je ekspert…razume se u sve, i kao da od njega bilo šta zavisi.
      Lutak, pajac..

      1. Jel se vi svi pravite ludi ili ste i ludi i glupi? Jel možete vi da ukapirate da nije problem doživotna sama po sebi, već doživotna bez mogućnosti uslovnog puštanja. Lepo ubacite taj deo da piše i kraj. Svakako se za te zločine ta mogućnost nikad i ne primenjuje, ali svakako mora da postoji.

        1. Belgija, Holandija, Malta, Litvanija, a za odredjena krivična dela Madjarska, Slovačka i Turska nemaju sistem uslovnog otpuštanja kada se radi o zatvorenicima osudjenim na doživotnu kaznu zatvora, tako da doživotno bukvalno znači doživotno. Ovo je poznato kao „stvarna ili potpuna doživotna kazna“.

          1. u holandiji svaki osuđenik ima pravo da traži pomilovanje. pa se onda o njemu razglaba. verovatno je slično i u drugim zemljama ali ste vi naseli na tekstove iz žute štampe. Jedini problematični zakoni su u UK i Mađarskoj, ali oni su već u EU a nisu neko koga čeka usaglašavanje svojih zakona sa EU standardima. Od presude suda za ljudska prava iz 2017. ovakvi zakoni se smatraju retrogradnim.

            Pre nego što krenete da mi prosipate populizam samo zamislite kako će se ponašati neko ko je osuđen na doživotnu bez šanse da izađe. Taj će svakog policajca da ubije koji mu se zameri, jer zašto i ne bi kada ne postoji mogućnost dodatnog kažnjavanja.

    2. Kao uvek razumno orazlozi svoje stavove a vi se ne morate slagati kao na primer moja malenkost.Kome i zasto je potrebna laz ? Pa ucili su nas da je sramota lagati od roditelja do uciteljice pa do popa. Pa ko si ti ljudi koji su posedovali rekreacioni rehabitacioni centar ,,SILEROVA“ gde se Ceda kupao a po bratovim recima nosio miliojone. Koliko je to torba kolika je to masa? Mozda se u sledecem naslovu tabloida pojavi i sestra koja ce to objasniti !!!

  2. Koga brani ovaj čeda,pa šta on misli da nam monstrumi posle počinjenog zločina ostanu na slobodu.strašno.brine se da li treba da će neko ispravljati zakon a ne brine ga što u kandže monstruma može da strada nevino dete.

  3. Ma Svedska ima kaznu dozivotni zatvor a Svedskoj se ne moze nista prigovoriti po pitanju demokratije i postovanju ljudskih prava. Pa onaj Srbini Mijailovic koji je ubio Anu Lind osudjen je na dozivotni zatvor. Najmanje 5-6 drzava EU imaju tu kaznu.

  4. Čita li ovde iko ono što piše u tekstu? Čita li čedo šta piše?

  5. Misljenje osobe iz teksta je bitno i relevantno isto kao i misljenje tamo nekog Pere sto uzgaja golubove. zasto dajete prostora ovakvim osobama ?

  6. Pitam se da li je ovaj tip postao suvlasnik DANASA kada skoro svakodnevno objavljujete njegove stavove i mišljenja? Pojasnite nam čime je on -ako nije suvlasnik novina- to zaslužio? On je u međuvremenu u Srbiji postao samo nešto malkice više od „niko i ništa“ a vi mu dajete toliko prostora!

  7. Kako to da Ceda ne zna da u SAD od 50 drzava smrtna kazna je u 30 drzava, a tamo gde je nema sabiraju se zlocini pa se lako dodje do cifri od preko 100 godina zatvora. Tijanin zakon je najbolje odslikao pojedince iz nase sadasnje politike. Cak je i NJegos u ono vreme lepo rekao o TIRJANSTVU.

  8. Nema sekiracije. Ovo je samo bila prilika da naprednjaci napadnu opoziciju. Svi zakoni koji su doneseni danas će biti promenjeni zajedno sa Utavom kada sve ove „patrijote tijaninog zakona“ budu glasale za priznanje „države kosovo“ i ulazak u EU.

  9. Jedina prava kazna za monstruma koji ubije dete da ga zakon lisi zivota, ali posto to nije hriscanski, dozivotna robija neka mu bude vecita tamnica!

    1. Šta da radimo sa „roditeljima“ koji su ga „vaspitali“. Oni da „vaspitavaju“ sledeće „dete“.

  10. Ja mislim da bi većina komentatora (šta komentatora, Srba) bila najzadovoljnija zakonoim prema kome bi onaj čije je dete ili drugi član familije stradao od nekog zločinca, imao pravo da mu lično odrubi glavu, ili da ga istranžira na najsitnije parčiće.

    1. Za ovoga što se pravi Toša: to bi bila preblaga kazna. Ja bih ga na tradicionalni dobri način iz naših krajeva: nabijanje monstruma na kolac. Alternativa bi bila da se ti ljudski izrodi vezanjem ruku i nogu za konje rastrgnu. Sve u zavisnosti od težine zločina. Kada bi se to uvelo, sama pomisao na užasnu kaznu bi smirila te zle ljude kojih je Srbija puna.

  11. Cedo Jovanovicu, kada bi nas, za pocetak, sve pocastio tvojim nestankom iz politickog zivota, zauvek, dozivotno. Covece, najgori si od svih, nezajazljiv, bez i malo skrupule i postovanja prema bilo kome, osim prema onima od kojih mozes da izvuces neku korist.

  12. Naravno da je Čeda, pokrovitelj zemunskog klana, protiv doživotne robije jer zna dobro koliko je zla Srbiji učinio u prošlosti da bi mogao da zaglavi do kraja života.

  13. Ovi sto podrzavaju sudiju Majica neka se samo pitaju da li bi ga i dalje podrzavali da je u pitanju njihovo dete. Podrzavam promenu zakona, kazne i treba biti strozije a za nekog ko siluje i ubije dete oprost ne postoji!!!

  14. Neverovatno je da se taj covek u sve razume. Sta god i gde god da se nesto dogodi on se prvi oglasi. Da li je on bas toliko obavesten (a obaska pametan!?) ili su novinari lenji da prosetaju po sajtovima beogradskih fakulteta = mozda nadju nekog profu koji nesto zna i hoce da kaze, ma i ne bio vest i uman kao Ceda.

  15. Jovanović je političar daleko ispred ove baruštine. Dobro je što postoji da osvetli ovaj srpski mrak

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.