Jovanović (Novi DSS): Vlast sprečava ozbiljnu raspravu u Skupštini 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da vladajuća većina planira spajanje 60 tačaka dnevnog reda u Skupštini u jednu objedinjenu raspravu u nameri da spreči ozbiljnu raspravu o važnim nacionalnim, ekonomskim i kadrovskim predlozima, saopštila je ta partija.

Kako drugačije, ako ne strahom od istine, objasniti jedinstvenu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, desetak zakona koji predviđaju novo zaduživanje Srbije i građana i odlaganje vraćanja postojećih dugova od tri milijarde evra, izbor guvernera Narodne banke Srbije, predsednika Fiskalnog saveta i niza drugih, značajnih odluka, istakao je Jovanović.

Suština je, po njegovom mišljenju, da režim time znatno skraćuje vreme opoziciji da ukaže građanima na raskorak između proklamovanih ciljeva Deklaracije i onoga što režim radi u praksi, o pogubnosti prekomernog zaduživanjima i iznosu kamata koje plaćamo, o funkcionisanju bankarskog sistema u kom strane banke ostvaruju rekordne dobiti na teret privrede i građana.

Strah režima je još očigledniji u slučaju Rio Tinta i iskopavanja litijuma, za koji sprovode besomučnu medijsku kampanju, a zabranjuju raspravu u Skupštini. Novi DSS obećava da neće biti nemi posmatrač u pokušaju da se Srbija pretvori u ekonomsku i rudarsku koloniju i da će istina o nedelima ovog režima doći do najvećeg broja građana, poručio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari