Jovo Bakić: Iskustvo govori da građani žele da glasaju

Sociolog za Danas o tome šta će biti dan nakon bojkota izbora

Ostavite komentar


  1. „Izvesno je da Liga socijaldemokrata Vojvodine kao i Liberalno demokratske partije neće bojkotovati izbore.“ – zasto bi to i radile kada ni ne pripadaju opozicionim strankama

  2. Sedam punih godina on i njegovi bahati prostaci siluju Srbiju a ona ćuti. Onaj deo sveta koji se bavi nama na sve to ćuti.
    Da bi stranka izašla na izbore mora da dobije vreme na javnim servisima za predstavljnje svog programa. Ako to nije tako(a nije niti će biti) onda mi nije jasno zašto opozicija uopšte razmišlja o izlasku na izbore?
    Borba mora da bude usmerena na Pravo da se na javnim servisima čuje i druga strana(50-50%).
    Bojkot izbora pa šta bude, bude! Ili se plašite da ne ostanete bez iono malo vaših skupštinskih mesta?
    A ulica ima neka svoju, nikome znanu logiku.

  3. Postovani profesore Bakicu, dodjite na celo onih koji su protiv diktature (namerno ne koristim izraz opozicija) i idemo na izbore. Ako je stvaran postotak onih koji podrzavaju ove lopurde, onda je ova zemlja definitivno gotova. Aktivirajte se, imate podrsku velike vecine normalne Srbije.

    1. ..se boji a i gadi te normalne Srbije gde ministarski auto ubija ženu na naplatnoj rampi, na mestu gde i ilegalni mafijaši voze sporo

    2. Iz mog okruzenja, sigurna sam da je ova preporuka s pravom data. Pitanje je da li bi profesor ikad prelomio na taj nacin. U nasim ocima – on je APSOLUTNA suprotnost postojecoj moralnoj nakaznosti. Uostalom, u redu je i da ucestvuje u uoblicavanju takve opcije, samo neka stane glasno i jasno. Analiza je bili dovoljno, vreme je za akciju.

  4. Neće u bojkot ni one dame iz DS, usladilo im se večito poslanikovanje uz platu i ostale privilegije. Zato toliko krešte.
    Tako je providno, da prosto vrišti.

      1. Nepodobni su za Danas i N1 već više od dve godine. Niti ih ko zove, niti ih ko šta pita, a ljudi dobili 200.000 opozicionih glasova na poslednjim izborima. Samo čekam kad će Klanšček ponovo da se aktivira sa kolumnom.

    1. Nacelno tacno, samo nedostaje jedan deo „….u normalnoj demokratskoj drzavi“, sto Srbija svakako nije. U nakaradnoj mafijaskoj drzavi, bojkot je gradjanska duznost.

  5. Na glasanje će izaći oni što ne propuštaju gledanje režimskih TV emisija i žive na relaciji stan – najbliža prodavnica . Glasaće i nerealni optimisti koji veruju da se ova vlast može smeniti pod ovakvim izbornim uslovima .

  6. Bojkotom se pokazuje dostojanstvo ali ne verujem da je to politicka akcija koja ce osim toga doneti mnoge koristi . Sto ne znaci da treba izaci na izbore jer je vrlo mala korist i od toga .Pritom,bojkot je zakasneo prilicno ,bojkotom se skoro izvesno produzava ova vlast za bar dve do tri godine ,sto je lose .Nece izbiti protesti i demonstracije ,odmah nakon bojkota ,koje ce naterati ovu vlast da raspise izbore i to jos regularne .Bojkota je trebalo da bude najkasnije na beogradskim izborima ,gde gubitak odnosno bojkot tih izbora ne donosi veliku stetu,a izgledi za pobedu su mali .A sada ce se izgubiti nekoliko opstina u kojima je opozicija na vlasti i nekoliko opstina na kojima nije ali bi bila ako bi izasli ,i u tom smislu ,sto je obicno sa opozicijom slucaj ,manjka i doslednosti i strategije i onda to dovodi u samoj po sebi losoj situaciji,jos goru situaciju .

    1. Prilično realna procena. Nemilice se troši najvredniji i neobnovljivi resurs: vreme! Da bi se vreme iskoristilo na pravi način, potrebno je mudrosti i hrabrosti… Ovde mudrosti skoro da nema, barem tamo gde je neophodna. Ovi koji vladaju imaju hrabrosti, ali ne zato što se ne boje, već zbog toga što se ničega ne stide…

  7. Ovako je gospodin Bakic mutio vodu i oko Belih listica, pa Belog iz Mladenovca (SNS delije), zatim revolucije… Bakic uvek ide na ruku SNS ciji je navodno nepomirljiv protivnik.

  8. Normalno da stanovništvo želi da iskoristi svoje pravo da glasa, ali aamo za onoga ko želi da radi, a ne za onoga ko želi novac samo u svojim džepovima. Normalno je da kukavice bez programa ostaju sakriveni.

  9. Naravno da ima građana koji žele da glasaju! Ja sam jedan od njih!
    Ali ja želim da glasam samo na poštenim izbortim, organizovanim pod fer i ravnopravnim uslovima za sve učesnike. Ne pada mi na pamet da učestvujem u nameštenoj farsi i ponižavajućoj ljigi koju Vučić zove „izbori“, gde se unapred zna pobednik, a statisti tipa LDP i lažovi tipa SRS glupe nekakvu „opoziciju“.
    Neka fala, ali ja na takvim „izborima“ neću glasati, to prepuštam botovima i ostalim naivnim somovima koji se pecaju na to bućkalo!

    1. To pitanje se samo nameće, ali odgovor je tako mučan da je bolje ne tražiti ga.

    2. Zbog istih razloga zbog kojih nema ni pravih sindikata i zbog kojih nema poštenih izbora. Zavladala je fukara kojoj cilj (ostanak na vlasti) opravdava sva sredstva, a stado ćuti i trpi…

  10. I meni se cini da Jovo samo muti vodu pa ako vas bude dovoljno evo i mene i sve tao kao kisa oko Kragujevca.Daj,Jovo stisni muda pa ucini i nesto dobro.Narod te ceni,bar zasada,i dosta filozofiranja.Vreme je akcije.Ja sve gledam odozgo.

    1. Iskusno on kaze – ajte vi uradite nesto pa cu se ja prikljuciti, ukoliko od toga ima nesto

  11. Bojkotovali ne bojkotovali u Srbiji postoji samo jedna realna politicka opcija,sa planom i programom.Sve ostalo je mlacenje prazne slame.

  12. Naravno da Gradjani zele glasati
    Nego ima predvodnika koji izmišljaju da vodu skrenu i na njihovu vodenicu da pokrenu tocak al da se ne muce nikako

  13. Jovo nikako ne treba odustati od onoga: „Juriti…juriti i NAJURITI“. Ja svakog dana treniram trčanje i nabacujem kondiciju!!! Nemoj slučajno da bude odustajanja !!!

Ostavite komentar


Politika

Pričom o farmerkama od 1.800 dolara opozicija još nije uspela da ubedi Vučićeve birače da je on neskromni predsednik 10

Pričom o farmerkama od 1.800 dolara opozicija još nije uspela da ubedi Vučićeve birače da je on neskromni predsednik

Javnost Srbije, pa i birači SNS, iz parlamentarne debate mogli su da čuju da predsednik države Aleksandar Vučić, nosi farmerke od 1 800 dolara, a da potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vulin vozi Mercedes BRABUS G klase, vredan pola miliona evra. Kako su te informacije uticale na one koji redovno gasaju, a jedva sastavljaju kraj sa krajem, teško je u ovom trenutku proceniti, kažu istraživači javnog mnjenja za Danas. Procenjuju da je odjek za sada limitiran, ali i da opozicija još nije uspela da ubedi Vučićeve glasače da on nije tako skromni čovek, kakvim se predstavlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.